Изгониха италиански журналист заради расистко изказване в ефир

Лучано Писарини повече няма да бъде канен като анализатор

16.09.2019 | 17:25 Редактор: Василена Василева
Изгониха италиански журналист заради расистко изказване в ефир

Италианският спортен журналист Лучано Писарини беше изгонен след расистко изказване към нападателя на Интер Ромелу Лукаку. Той стори това в ефира на TopCalcio24 по време на мача на миланци с Удинезе (1:0).

"Не виждам друг нападател в Серия "А" като Лукаку, в нито един друг отбор. Той е един от най-мощните играчи и точно заради това много го харесвам. Той е може би два пъти по-мощен от Сапата от Аталанта. Тези състезатели притежават нещо повече от другите. Бележат головете и носят отборите си на гръб. Ако излезеш един на един срещу тях, си мъртъв, буквално, падаш на земята. Единственият вариант е, ако имаш 10 банана, да му дадеш един да си хапне, иначе…", заяви Писарини.

Секунди по-късно в ефир се появи директорът на телевизията Фабио Равезани. Той се извини и заяви, че Писарини повече няма да бъде канен като анализатор. Самият журналист също заяви, че е сбъркал с думите си и просто е искал да похвали Лукаку.

Това е втори расистки скандал с белгийския национал след трансфера му от Манчестър Юнайтед в Интер. При гостуването на Каляри, феновете на сардинци обиждаха стрелеца с маймунски звуци, припомня Gol.bg

След 3 кръга в калчото, "нерадзурите" са с пълен актив от 9 точки. На 21 септември те играят с градския съперник Милан.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК