България ликува: Хасково в еуфория след невероятната победа на Гришо

Всички са вдъхновени от невероятния успех на Димитров в Ню Йорк

04.09.2019 | 12:50 Редактор: Тодор Петров

Голяма радост завладя родния град на най-добрия ни тенисист Григор Димитров след невероятната му победа на 1/4-финала на US Open срещу легендарния Роджър Федерер. Първата ни ракета надделя над рекордьора по титли от Големия шлем с 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2.

Еуфорията след победата завладя всички в Хасково и ги накара да стоят будни цяла нощ. 

И в момента на кортовете в Хасково се провежда Държавен турнир за юноши и девойки, а всички са вдъхновени от Григор. Състезанието е именно на кортовете, на които преди години първата ни ракета получи званието "Почетен гражданин". 

Всички на кортовете в Хасково се надяват приказката за Григор Димитров в Ню Йорк да продължи. Надяват се накрая техният любимец да вдигне трофея. 

А защо не и в най-скоро време да го видят на кортовете в родния му град, където да покаже някои от най- добрите си движения.

"Тази победа означава нещо много велико. Мога да го сравня с американското лято преди много години. Това би дало начало на гришо-мания, дай Боже да продължи повече тази негова американска мечта. Да победиш най-великия тенисист в момент, в който ти се намираш на границата на своето самочувствие, показва, че имаш потенциал", коментира треньорът по тенис Иво Коев пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Снимка: Reuters

Харесайте страница ни във Facebook ТУК