Историческо! Феноменален Григор победи Федерер в епичен мач и е на 1/2-финал!

Димитров постигна първа победа над легендарния си съперник в своята кариера

04.09.2019 | 06:49 Редактор: Тодор Петров

Григор Димитров постигна невероятна победа над тенисиста с най-много титли от Големия шлем - Роджър Федерер. Българинът надделя с 3:2 сета в епична битка на US Open и е на полуфинал в турнира!

Димитров се класира на третия си полуфинал на турнири от Големия шлем след проява на фантастичен характер в драматична битка, която продължи 3 часа и 10 минути. Григор заслужено се класира сред най-добрите четириманв турнира и му предстои сблъсък с Даниил Медведев, който отстрани Стан Вавринка с 3:1 сета.

Мачът започна чудесно за Федерер, който набързо поведе с 4:1 гейма и затвори първия сет с 6:3. В средата на втория сет Димитров успя да пробие сервиса на легендарния си съперник, след което затвори частта с 6:4.

Последваха два почти огледални сета, в които първо Федерер дръпна в резултата с 2:1, но най-добрият ни тенисис не се предаде и хвърли всичко в четвъртата част. Григор сервираше за сета при 5:4, но Маестрото дръпна набързо с 0:30. Българинът обаче показа солиден характер и успя да спечели сета с 6:4, за да вкара мача в решителна пета част.

След четвъртия сет швейцарецът взе медицински таймаут, но се завърна на корта, за да продължи битката за място на полуфинала.

Григор реализира ранен пробив в петия сет, който след това затвърди на свой сервис и поведе с 2:0 гейма в решителната част. Минути по-късно Димитров успя да се пребори за нов пробив - 3:0, след което сервира перфектно за 4:0.

Двамата стигнаха до 5:2 и сервис на Григор Димитров! Най-добрият ни тенисист не показа никакви колебания, не даде точка на Федерер и по този начин с 6:2 в петия сет затвори историческия мач в своя полза.

С великолепното си представяне в Ню Йорк Димитров заработи 710 точки за ранглистата, което му гарантира прогрес от минимум 53 позиции. По този начин той се завръща сред най-добрите 25 в света!

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК