Григор Димитров най-после постигна победа в Лос Кабос

Той победи американеца Стив Джонсън

31.07.2019 | 12:23 Редактор: Ралица Братанова
Григор Димитров най-после постигна победа в Лос Кабос

Григор Димитров най-после постигна победа над американеца Стив Джонсън след 7:6(4), 4:6, 7:6(5) в мач от първия кръг на турнира от "ATP 250" в Лос Кабос, който бе изпълнен с доста елементарни грешки от страна на нашето момче.

Противникът на българина е на 94-ото място в ранглистата и също като него изобщо не се намира в добро състояние.

По този начин нашето момче прекъсна лошата си серия от четири поредни загуби в тура и в крайна сметка ще си спре пропадането в световната ранглиста.

В първия сет Джонсън проби още във втория гейм, но в деветия Гришо успя да върне пробива и в крайна сметка докара частта до тайбрек в който победи своя съперник след 7:4 точки.

Вторият сет започна равностойно, но в осмия гейм българинът пропусна две точки за пробив срещу своя опонент. Джонсън все пак си взе подаването и след това проби в деветия гейм преди да си спечели заключителния сервис гейм в частта, за да изравни сетовете. 

В третия сет Гришо проби в шестия гейм, а в деветия пропусна мачбол на свой сервис и допусна пробивът да бъде върнат. Българинът обаче бе по-съобразителен в тайбрека и след 7:5 точки спечели срещата.

Във втория кръг българинът ще срещне Гуидо Пея.

Още спортни новини четете на Gol.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК