Неочаквано: Хамилтън все пак спечели 2 точки на "Хокенхайм"

Наказания за Райконен и Джовинаци изкачиха британецът на 9-о място

29.07.2019 | 13:45 Редактор: Василена Василева
Неочаквано: Хамилтън все пак спечели 2 точки на

Люис Хамилтън неочаквано спечели 2 точки от Гран При на Германия, след като Кими Райконен и Антонио Джовинаци, завършили 7-и и 8-и, бяха наказани. 

Така световният шампион, който приключи 11-и в лудата надпревара на "Хокенхайм", се придвижи до 9-а позиция и увеличи аванса си в класирането пред Валтери Ботас на 41 точки. 

Пилотите на Алфа Ромео бяха санкционирани с по 30 секунди заради нерегламентирана помощ при стартирането. Така Ромен Грожан и Кевин Магнусен с Хаас заеха техните места, а Роберт Кубица стигна до 10-ата позиция и така донесе първата точка на Уилямс за сезона и първа за себе си от 2010-а година. 

Иначе Хамилтън прие философски случилото се. "Нямам какво толкова да кажа. Това бе един от най-лошите ми дни от много време насам. Водех в надпреварата и всичко бе наред. Допуснах обаче грешка, а грешките в крайна сметка се случват. Все пак съм човек" заяви световният шампион.

"Честно казано не знам какво точно стана и съм доволен, че всичко приключи. Предстоят още състезания, така че трябва да се концентрираме и прегрупираме, за да се върнем по-силни" добави той.

Oще спортни новини четете в Gol.bg

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК