Хулиганството по българските стадиони изчезва?

БФС отчете над 35% спад на глобите заради прояви на привържениците

24.07.2019 | 16:45 Редактор: Тодор Петров
Хулиганството по българските стадиони изчезва?

През състезателен сезон 2018/2019 глобите, наложени на футболните ни клубове поради нарушения на привържениците им, са намалели със значителните 35,1%. Това става ясно от годишния отчет на експерта "Връзки с привържениците" към БФС Димитър Христов.

Общо за Първа и Втора професионална лига глобите за изминалата кампания са на стойност 244 225 лв. - с цели 130 525 лв. по-малко, отколкото през предишния сезон 2017/2018 г. 

По видове наказания най-голямо е намалението на глобите за навлизане на публика на терена - с цели 80,8%. Положителен знак е и по-малкият размер на наказанията за хвърлени предмети и бомбички (съответно с 52,3% и 48,5%). 

Резултатите са още по-впечатляващи предвид факта, че Дисциплинарната комисия при БФС не е занижавала критериите си, дори напротив - изискванията към клубовете са все по-сериозни, като бяха въведени и допълнителни наказания, пише Gol.bg.

В отчета си експертът "Връзки с привържениците" отчита положителната промяна като директен резултат от работата на дейността на служителите за връзка с привържениците към клубовете, на МВР (посредством наложените принудителни административни мерки "Забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина"), както и на постоянните усилия на БФС за повишаване информираността на клубовете и представителите на техните фен-групи посредством различни работни срещи и семинари.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК