По какъв начин SMART технологиите и IoT променят инфраструктурата и индустрията – във фокуса на „E-InfraТech“, на 21 юни, в Capital Fort

По време на конференцията на Investor.bg експерти ще обсъдят какви възможности предоставят тези промени на обществото и бизнеса

12.06.2018 | 11:22 Редактор: Меги Радева
По какъв начин SMART технологиите и IoT променят инфраструктурата и индустрията – във фокуса на „E-InfraТech“, на 21 юни, в Capital Fort

Как интернетът на нещата (IoT) и съвременните SMART технологии променят инфраструктурата и индустрията, какви възможности предоставят тези промени на обществото и бизнеса, и може ли да се осигури защита на данните – във фокуса на „E-InfraТech“ – на 21 юни, от 9,30 часа, в Capital Fort. Конференцията, която се организира от водещия сайт Investor.bg, ще анализира ефекта от измененията в производството, мобилността и транспорта, енергетиката, логистиката, телекомуникациите и комуналните услуги.

Първото издание на конференцията ще събере експерти от бизнес средите, които ще представят по какъв начин IoT създава условия за нови партньорства между различните индустрии. Лекторите ще обърнат внимание на последствията от промените в бизнес моделите върху крайния потребител, както и на нарастващата важност на обществения сектор в намирането на решения за индустрията до 2025 г.

В първия панел на „E-InfraТech“ Тодор Ташев, старши директор „Мрежа и услуги“ в А1 ще коментира значението на „е-инфраструктурата“ и 4G/5G мрежите, като ключова предпоставка за нейното развитие. Какви технологии се използват за подобряване условията на живот и какъв е IoT хоризонтът до 2025 г. – експертна гледна точка ще представи Ираван Хира, генерален директор в HPE България. Ричард Клег, партньор във Волф Тайс, ще направи преглед на правните казуси, свързани с новите смесени дружества в „е-инфраструктурата“.

Вторият панел на конференцията ще сложи фокус върху влиянието на IoT и SMART технологиите върху енергетиката. Кои са начините за интелигентно управление, разпределение и съхранение на енергия, и какви са възможностите за СЕР? Отговори на тези ключови въпроси ще дадат Радослав Миков, партньор във Волф Тайс, Марсел Ван Дер Хук, изпълнителен директор на АББ България и Валери Мехар, Commercial Project Manager във Fluence. По темата кои са най-големите предизвикателства пред киберсигурността и как може да се гарантира пълна защита на данните експертно мнение ще даде Боян Янчев, CTO в Lirex. За промените в мобилността и транспорта и терминът “e-mobility” ще научим повече от представител на ЕКО България.

Модератор на конференцията ще бъде Анна Ризова – управляващ партньор във Волф Тайс.

Подробна информация за събитието, програмата и лекторите можете да откриете на сайта www.e-infratech.investor.bg, където всички желаещи да присъстват могат да се регистрират.  

Събитието се организира от Investor.bg., заедно със стратегически партньор Волф Тайс и с подкрепата на ЕКО България и Lirex.com.