Bloomberg TV Bulgaria търси "Талантите в бизнеса"

Телевизията насочва вниманието към нарастващата роля на човешкия капитал във всички сфери на бизнеса

06.02.2017 | 18:02 Редактор: Константина Маркова
Bloomberg TV Bulgaria търси

Bloomberg TV Bulgaria стартира информационна кампания, която ще обърне специално внимание на най-ценните хора във всички индустрии, вътрешните "мотори" на компаниите, тези, за които казваме, че са незаменими по пътя към успеха – "Талантите в бизнеса". Мотото на инициативата е "Бизнесът е вдъхновяващ. Вдъхновението са хората".

Докато компаниите изпитват все повече трудности в осигуряването на финансиране и са принудени непрекъснато да търсят начини за намаляване на разходите, хората продължават да „поглъщат“ най-голямата и неизбежна финансова инвестиция. В същото време проучване на Bloomberg TV Bulgaria по повод първата годишнина на телевизията в края на 2016 година  показа, че 41% от анкетираните определят откриването и задържането на правилните хора като следващото голямо предизвикателство пред бизнеса – все по-често анализирана тенденция и в цял свят.

Как да подобрим ефективността си чрез правилно управление на човешкия капитал, как да разпознаем, развием и задържим истинските таланти, колко може да струва на бизнеса инвестицията в неподходящи хора, какви са решенията на проблема с недостига на кадри в различните индустрии, как хората сами да търсят неоткрития си потенциал и кои са професиите на бъдещето? Отговори на тези и още много други въпроси ще търси инициативата "Талантите в бизнеса" в серия от информационни рубрики, видеоматериали, анализи, експертни съвети, репортажи, истории, прогнози в ефира на Bloomberg TV Bulgaria и специално съдържание за сайта bloombergtv.bg.

Освен че ще насочи вниманието към човешкия капитал, инициативата "Талантите в бизнеса" ще даде възможност на всяка компания да мотивира своите най-ценни служители, като ги номинира в конкурса "Талант на Bloomberg TV Bulgaria" тук. Вижте повече за регламента на конкурса тук.

Bloomberg TV Bulgaria ще разкаже за добрите и лошите практики в компаниите, както и историите на номинираните таланти, избрани от жури от редакцията на телевизията и нейни партньори.

"Важна функция на Bloomberg TV Bulgaria, освен да анализира и информира за най-важното в света на икономиката и бизнеса, е да бъде полезна – да стимулира предприемачеството, растежа на компаниите, да вдъхновява бизнеса и хората за промяна и развитие, независимо от средата. Надявам се, че с инициативата "Талантите в бизнеса" ще помогнем на компаниите у нас, които все още не са осъзнали силата на човешкия капитал, да се справят по-лесно с безспорното предизвикателство пред всички нас – недостигът на верните хора", коментира Виктория Миткова, изпълнителен директор на Investor Media Group, част от която е Bloomberg TV Bulgaria.

 

Партньори на инициативата "Талантите в бизнеса" са Българската асоциация за управление на хора, порталът за истории на успеха Uspelite.bg, дигитална агенция Shivachi.