История за страха, болката и любовта по време на аварията в Чернобил в сериала "Неразделни" – от 2 февруари по Bulgaria ON AIR

Зрителите ще могат да проследят драматичната история на едно семейство по време на екологичната трагедия всеки делник в 16,30 часа

23.01.2017 | 12:13 Редактор: Константина Маркова
История за страха, болката и любовта по време на аварията в Чернобил в сериала "Неразделни" – от 2 февруари по Bulgaria ON AIR

Украинската поредица "Неразделни" за загубата, любовта, смелостта и истинската сила по време на едно от най-големите бедствия на XX век – аварията в Чернобил, в минисериала „Неразделни“ (Motylki), който започва по Bulgaria ON AIR от 2 февруари. Зрителите ще могат да проследят драматичната история на едно семейство по време на екологичната трагедия всеки делник в 16,30 часа.

"Неразделни" преплита нестихващите човешки емоции – вади на показ страха, болката и любовта. Но успяват ли тези първични чувства да надделеят над най-естествената реакция на човек да оцелее?

На фона на драматичното събитие се заражда една чиста любов, последвана от неочакван край. "Неразделни" разказва историята на десетокласничката Аля Широкова и нейната по-голяма сестра Маряна. В нощта на 25 срещу 26 април пътуват за среща с роднини в Припят, но само за миг животът им е белязан завинаги - те стават свидетели на експлозията на Четвърти блок на Атомната електроцентрала в Чернобил.

Последствията от облъчването и трагичната смърт не подминават семейство Широкови.

В Припят се обявява незабавна евакуация, но момичетата отказват да тръгнат без своя баща Николай, който изпълнява служебния си дълг като пилот. Той е част от отрядите по ликвидиране на последствията от експлозията. Трагедията не подминава семейството - Николай загива в хеликоптера, който взема проби от ядрения реактор.

Насред хаоса и смъртта, които дебнат в Припят, успява да се роди истинската любов между Аля и войникът Павел. Но балансът между добрите и лошите новини не важи за съдбата на Широкови – Марияна е облъчена сериозно от реактора. Павел също не успява да се измъкне от смъртоносния ефект на експлозията.

Животът е несправедлив към Аля – тя остава сама. Единственият лъч светлина в живота й се оказва нероденото й дете. Лекарите са категорични за състоянието й и рисковете, които носи - съветват нещастното момиче да абортира. Ще избере ли Аля живот за детето си или ще заличи и последната следа от себе си на този свят – гледайте всеки делник от 2 февруари в 16,30 часа по Bulgaria ON AIR.

"Неразделни" е отличен с Платинена награда за най-добър минисериал на Световния фестивал на независимо кино в Хюстън, получава и Сребърна почетна награда на Международния филмов фестивал в Чикаго. Продукцията е номинирана и за постижение във визуалните ефекти и продуцентство тв филм от Американското сдружение на визуалните ефекти.

 

"Неразделни" (Motylki, 2013;

Режисьор: Виталиий Воробьов;

В ролите: Мария Поезжаева, Юрий Борисов, Евгения Лоза, Андрей Казаков и др.