Мариела Нордел: Ще опитам да доведа първата "Мишлен" звезда в България

Водещата на "С черпак в куфара" даде интервю за Lifestyle.bg

20.01.2017 | 17:45 Редактор: Константина Маркова
Мариела Нордел: Ще опитам да доведа първата

Няма как да не помните Мариела Нордел от първия сезон на "MasterChef". Пиперлив език, интересен хумор и добър кулинар. С днешна дата тя отново е пред камера. Този път не като участник, а като ТВ водещ. Отскоро Мариела води авторско предаване "С черпак в куфара" по "Bulgaria ON AIR". Всяка събота, на обяд, устатата блондинка "разхожда" зрителите из интересни локации, като ги въвежда в света на кулинарията, където професионалистите нямат право на грешка. Тя вече успя да покаже в какъв порцелан яде кралското семейство на Холандия, влезе и в кухнята на ресторант с три звезди "Мишлен", тръгна по пътя на най-скъпата мида в света... Заслужава си да я гледаш!

Така сайтът Lifestyle.bg представи водещата Мариела Нордел. Какво сподели тя пред лайфстайл сайтът - вижте в интервюто:

Мариела, как дойде предложението да водиш свое предаване?

Както и всичко останало в живота ми, аз сама реших и пристъпих към действие! Bulgaria ON AIR харесаха концепцията ми и започнахме работа.

В коя роля се чувстваш по на място – пред камерата, като участник или като водещ?

За мен няма значение ролята. Аз съм комуникатор и важното за мен е да общувам. А дали ще съм участник или водещ, е само подробност – веднага влизам в моята си роля и започвам с посланията, с диалога.

За в бъдеще ще има ли възможност да се осъществят снимки в различни държави, освен в Холандия, където ти самата живееш в момента?

Много искам да разходя зрителите на „С черпак в куфара“ по Bulgaria ON AIR по най-интересните места, които са ме впечатлили кулинарно! Ще ми се да ги разведа из шоколадовите плантации на мексиканската джунгла, да приготвим един жесток бульон „Вуелве а ла вида“ – върни се към живота с жените на рибарите от Акапулко. Искам да се гмурнем в бляскавия нощен живот на елегантните квартали на Мексико сити. Освен това съм нетърпелива да надникнем заедно в кубинските тютюневи и кафени плантации. Да поекспериментираме заедно над рецепти с кафе, шоколад и защо не и с тютюн… Ще издам само, че със сигурност ще отведа поне за няколко епизода зрителите на едно много топло, романтично и колоритно място – острова, където е сниман мюзикълът „Мама миа“ с песните на „Абба“. С Бени от „Абба“ бяхме съседи в Швеция – къщите ни бяха на една и съща улица, и често се засичахме в кварталния супермаркет. Въпреки че шведите са доста студени и резервирани, и звездите им не се изживяват като такива, а специално Бени не обичаше да разговаря, успях да се „сприятеля“ с него до толкова, че да обменяме по няколко поздрава и общи приказки, когато пълнехме торбите си на касата. Та, от него още преди 15 години знаех за този проект и въпреки че не съм им фен, бях омагьосана от филма. Скиатос е вълшебно място и ненапразно холивудските продуценти са се спрели на него. Надявам се и българите да го усетят и да бъдат пленени от природата, хората и кухнята на това вълшебно кътче.

Каква оценка, по десетобалната, би си поставила, като добър готвач?

Ще отговоря като един мой учител от езиковата гимназия в Ловеч навремето – Геносе Чавдаров, както му казвахме: „Ако приемем, че само Бог може да има 10, Ферран Адриа, Джони де Бур – 9, Петър Михалчев – 8, аз, в най-добрия случай, съм по ентусиазъм 5, по възможности – между 3 и 4„. 

*****

Колко брака имаш зад гърба си и колко продължи най-дългият от тях?

Първият ми брак продължи 12 години и беше с швед, четвърт век по-възрастен от мен. Както казва моята приятелка – светската персона Милена Авелок: „За бившите или добро, или нищо! Нека и други се прецакат!“, но аз освен да кажа доброто за шведа, съм му и безкрайно благодарна, защото той е причината да имам най-прекрасното, умно и добро дете на света! В Холандия, където се омъжих за втори път, я приеха сред 200-та най-талантливи деца на страната. Гарантират й възможно най-доброто обучение в гимназия, прием в университет след това, в зависимост от таланта й, и всичко това е безплатно! Тя ще се окаже архитектурен гений и май българите ще имаме след 10 години наш си Франк Лойд Райт!

Защо запази фамилното си име Нордел, след като се раздели с бившия си съпруг?

Ако ви кажа, че обичам да колекционирам имена и вече имам 7, няма да ми повярвате, затова ще ви дам много практично обяснение – заради детето! Не искам всеки път, когато пътувам зад граница, да минавам с един куп бумаги и да доказвам, че това дете е мое… Поне, докато стане пълнолетна, ще съм Нордел, а за после, каквото нордел покаже!

Има един мъж, за когото не успяваш да се омъжиш, защото той е бил застрелян. Историята е почти филмова. Може ли да я разкажеш през твоя поглед с днешна дата?

Една умна жена беше казала, че за да запазиш със сигурност любовта си към един мъж, не бива да се омъжваш за него… Аз съм много привилегирована от живота. Толкова много хора живеят, женят се, развеждат се, пак се женят и никога не успяват да намерят любовта на живота си. Не ми се ще да използвам това клише, но за друго не се сещам. Испанците казват: „Моята половинка портокал“, но перфектният мъж не трябва да е като мен, а напротив – точната ми противоположност, да ме допълва, да ме стимулира да израствам и да давам най-доброто от себе си. Остава ми само надеждата, че любовта никога не умира, дори със смъртта, и че някога, някъде отново ще сме заедно…

За съжаление или радост, но го срещнах много млада и зелена, а той вече беше успял мъж, с характер - беше се доказал като успешен бизнесмен и в същото време не преставаше да се усъвършенства духовно. Както каза – филмова история – любов дори не от пръв поглед. Още преди да се погледнем усещах огромна енергия край себе си. Стоях си кротко на бара в хотел „Ривиера“ в Хавана и в един момент вдигнах поглед от мохитото си, защото усещах, знаех, че отсреща ще видя най-прекрасните черни очи! Бяхме само 24 часа заедно, аз трябваше да летя на другия ден за Москва, а той малко по-късно за Мексико, но те ни бяха достатъчни… Нито той, нито аз сме се съмнявали, че трябва да сме заедно след това! При нас нямаше традиционните „излизаш 5 пъти, после правиш секс, след няколко месеца си представяте един другиму респективните роднини, след 3-тата Коледа се сгодявате“… Не! При нас всичко беше ясно, че нямаме друг избор, освен да сме едно. За съжаление, той беше много богат и това му струва живота…. А аз не съм преставала да го търся след смъртта му в другите мъже! Може би за това и браковете ми са обречени на провал… 

Цялото интервю с Мариела Нордел вижте тук.