Daskal.eu е първата българска образователна платформа, включена в перспективната международна програма на Facebook

Сайтът е подходящ за училища, университети и индивидуални учители

17.01.2017 | 14:46 Редактор: Константина Маркова
Daskal.eu е първата българска образователна платформа, включена в перспективната международна програма на Facebook

Образователната платформа Daskal.eu стана първата българска компания, включена в програмата за подкрепа на стартъпа FbStart на Facebook. FbStart е програма за подкрепа на стартиращи компании в ранна фаза на тяхното развитие. В писмото от екипа на стартъп акселератора се посочва, че българският проект е избран поради впечатляващото ниво на разработка до сега, както и заради потенциала му за бъдещо разрастване.

Daskal.eu е онлайн образователна платформа, която е подходяща за училища, университети и индивидуални учители. Обединяват се в едно виртуалната класна стая, интерактивната бяла дъска и други полезни инструменти за обучение като LMS (така наречената Learning Management System-система за управление на обучението). Тази година тя се ползва безплатно от всички учебни заведения и учители, благодарение на подкрепата на Investor Media Group, част от която е и Bulgaria ON AIR.

Daskal.eu е избрана и поканена да представи своя проект пред инвеститори на международното събитие за иновации и стартиращи предприемачи Web Summit в Лисабон. Участието на платформата е успешно, след което българският екип получава покана да кандидатства в програмата FbStart, а малко по-късно кандидатурата е одобрена.

Като награда за участието си българската платформа ще получи услуги и инструменти на стойност 40 000 щатски долара от Facebook, както и от над 30 партньорски компании, включително Amazon, UserTesting, Dropbox и MailChimp. Чрез тях екипът ще доразвие и финансира своето образователно приложение.

Daskal.eu е лесна за използване платформа, като потребителят единствено се нуждае от компютър с интернет връзка, микрофон и камера. Особено значение има характеристиката на мрежата да оптимизира времето на учителите по време на дефицита от преподаватели, който държавата ни изпитва. Daskal.eu вече използва активно от Техническия университет – Габрово и други учебни заведения.