fallback

Кой ще води новините по Bloomberg TV Bulgaria от понеделник

Новини в развитие с Делян Петришки и Вероника Денизова

16.10.2015 | 06:00

Всеки зрител на територията на България може да следи програмата на телевизията по всяко време на www.bloombergtv.bg

Новините „В развитие“ идват с Делян Петришки и Вероника Денизова - в 12.00 часа по Bloomberg TV Bulgaria HD

Актуалните икономически и финансови новини в развитие идват всеки делничен ден по Bloomberg TV Bulgaria с Делян Петришки и Вероника Денизова точно в 12.00 часа. Водещите на предаването „В развитие“ ще коментират със събеседниците си актуалните пазарни данни от света и ще изследват отражението им върху живота на българите. Журналистите, експертите и анализаторите на Bloomberg ще се включват пряко в ефир от Лондон, Ню Йорк, Хонконг, и другите градове по света, където Bloomberg има студиа.

Делян Петришки започва журналистическата си кариера през 2005 г. във вестник „Банкер“. От осем години  следи новините от българския и международните капиталови пазари - фондови борси, стокови тържища, валутни изменения. Преди да стане част от отдел „Пазари“ на Bulgaria ON AIR през 2011 година работи в специализирани финансови медии, включително като зам.-главен редактор. Специализирал е в българската редакция на Deutsche Welle. Носител е на две награди от "Клуба на журналистите ААА" за свои публикации.

„Това, което се случва на световните пазари, се отразява пряко на живота на хората тук, в България. Един пример от близкото ни минало е ипотечната криза в САЩ, чиито признаци се проявиха още през 2007 година. Всички знаем как протече тя. По-интересното е, че премиерът на България тогава - Сергей Станишев, заедно с финансовия министър Пламен Орешарски и други икономисти и финансисти застъпваха тезата, че България ще остане нещо като незасегнат остров - и то когато огънят беше пламнал повсеместно. Ето затова е важно да се знае какво се случва на световните пазари, за да може човек да степенува по значение събитията по света и да не живее в заблуда“, коментира Делян Петришки.

Вероника Денизова започва си кариерата си в журналистиката още на 16-годишна възраст в регионални медии, като трупа опит и в телевизи, и в радио. Развива интерес към икономическата тематика през студентските години. Преди да стане част от Bulgaria ON AIR при старта й през 2011 година, работи в икономическата телевизия EBF като водещ на предаване за финансови анализи и пазари.

„Икономическата информация отдавна не е насочена само към отбрана публика от корпоративни лидери, политици, анализатори и инвеститори. Заобикалящият ни свят е в процес на постоянни промени именно заради икономическото развитие. Да се смята, че този тип информация не засяга „обикновения човек“, е меко казано лекомислено. Също както мислим за семейния бюджет и планираме собственото си поведение с цел неговото най-ефективно управление, така и националната и световната икономика диктуват решенията на политическата, корпоративната и обществената сцена. Всеки човек с неговото участие в работната сила, с плащането на данъци или развиването на собствен бизнес, е част от този многопластов процес. И като такъв, следва да се интересува и да има желание да бъде обективно и всеобхватно информиран за новините от света на икономиката и финансите“, казва Вероника Денизова.

/Снимки и колаж: bgonair/

 

fallback
Още от PRESS
fallback