От прелистване на вестници до лице на Bulgaria ON AIR – Благовест Илиев с откровено интервю за Az-jenata.bg

12.06.2024 | 10:14
От прелистване на вестници до лице на Bulgaria ON AIR – Благовест Илиев с откровено интервю за Az-jenata.bg

Амбициозен, колоритен, целеустремен и пример за всички млади журналисти, които ще допринесат и развият телевизионната българска журналистика. Това е Благовест Илиев, който се присъедини към екипа на Bulgaria ON AIR през март като репортер, а малко по-късно вече е и продуцент в „Новините ON AIR“. Журналистът се открои в екипа на политематичната телевизия с всестранните си интереси и начинания, едва на 27 Благовест е журналист, преподавател и PR експерт, жонглирайки с още няколко хобита. В интервю за Az-jenata.bg Благовест споделя, че журналистиката му е отредена професия още от ранна детска възраст.

„Може да ви прозвучи нереално, но цял живот съм знаел, че искам да се занимавам с журналистика. Родителите ми често разказват как още на годинка нещото, което истински ме е забавлявало е било да разглеждам и след това късам вестници. Явно още тогава съм предусещал, че електронните медии ще ме привлекат. Няколко години по-късно имам вече и първите спомени, в които съм си представял как водя новини или предаване“, споделя Благовест за първия си досег с публицистиката в интервю за рубриката „Без микрофон“.

Още от детинство, Благовест споделя на дядо си, че ще стане журналист. Привлечен от контактите и различните събития и възможности, той вярва, че професията ще му доставя удоволствие, като всеки ден ще е различен и непредсказуем.

За читателите на Az-jenata.bg репортерът сподели и за още една негова любов – народните танци.

„В българските народни танци се влюбих случайно, но и те като журналистиката са като неизлечима болест, завинаги част от живота ти. Не успях да ги превърна в основна професия, защото избрах друг път, но пък се радвам, че заради задълбочените ми познания в сферата намирам всевъзможни поводи в ефира да се говори за палитрата на фолклора ни“, разказва продуцентът на „Новините ON AIR”.

За загубата на най-голямата му опора, за потенциала на младото поколение, за „центрофугата на професионалната среда“, екипната работа и за още други предизвикателства и амбиции – за всичко това Благовест Илиев говори в откровено интервю за Az-jenata.bg, което можете да прочете - ТУК.