Изкуствен интелект и любов без граници в „Отвъд“ по Bulgaria ON AIR

Първият епизод от драматичния сериал ще се излъчи на 16 юни от 19:30 часа

10.06.2024 | 16:46
Изкуствен интелект и любов без граници в „Отвъд“ по Bulgaria ON AIR

Изкуствен интелект, съвременни технологии и любов без граници. Каква е връзката между романтиката и виртуалната вселена – това е въпросът, около който се развива сюжетът на най-новото заглавие в ефира на Bulgaria ON AIR. Първият епизод от латвийския драматичен сериал „Отвъд“ ще се излъчи на 16 юни за зрителите на политематичната телевизия от 19:30 часа.

Криминален, драматичен и фантастичен – „Отвъд“ поставя въпроса какво би станало, ако изкуственият интелект се състои от човек, когото сте обичали и познавате отблизо. Историята е романтична, научно-фантастична и драматична, като представя взаимоотношенията във виртуалния и физическия свят, размивайки границите на двата свята. Сериалът показва любовта без граници, базирана на съвременните технологии. Действието започва, когато светът на гениалната млада и красива Гундега (Илва Центере) се срива и тя губи своята половинка Раймондо (Регнарс Вайварс) при инцидент. Шефът ѝ от ада я заплашва с уволнение, а близките ѝ смятат, че е полудяла. В отчаянието си тя използва познанията си като софтуерен инженер и създава първия изкуствен интелект със съзнание, който приема личността на мъртвото ѝ гадже.

Може ли робот да компенсира тежката загуба на любим човек и докъде се простира развитието на изкуствения интелект – не пропускайте да научите в новото заглавие в програмата на Bulgaria ON AIR „Отвъд“, които ще започне на 16 юни от 19:30 часа.