Какви са изводите след изборите „2 в 1“– отговорът днес в „Директно“ от 17:30 часа по Bulgaria ON AIR

10.06.2024 | 16:30
Какви са изводите след изборите „2 в 1“– отговорът днес в „Директно“ от 17:30 часа по Bulgaria ON AIR

Изводите след изборите на 9 юни, хартията, машините, победителите и победените – тези и още ключови въпроси и теми ще бъдат на фокус в днешното специално следизборно студио на делничното предаване „Директно“ от 17:30 часа по Bulgaria ON AIR и ще продължи до централната емисия на „Новините ON AIR” в 18:30 часа. В студиото с водещи Калина Донкова и Димитър Абрашев анализи и равносметка на избори „2 в 1“ ще направят политологът от „Галъп“ Светлин Тачев, бившият председател на ЦИК Ивилина Алексиева-Робинсън, дипломатът Бисерка Бенишева и доц. Христо Христев.

Последните данни на ЦИК - за разпределението в 50-ия парламент, победителите, победените, големите изненади и възможно ли е стабилно управление при тази конфигурация? Това са част от темите,  към които вниманието на зрителите ще насочи политологът Светлин Тачев, като първи гост в предаването, който ще се опита да направи оценка на изминалия изборен ден и резултатите от него.

Как се справи ЦИК на 9 юни? На този въпрос зрителите на „Директно“ ще получат отговори и коментари от бившия председател на Централната избирателна комисия Ивилина Алексиева-Робинсън. В студиото тя ще коментира организацията на двойния вот, хартията и машинното гласуване.

Ще се промени ли политиката на Стария континент след възхода на крайнодесните формации? Какви решения ще взима Европейският парламент и колко важно е това за България по пътя ѝ към пълноправно членство в Шенген и Еврозоната? Следизборната обстановка и резултатите в избора на Европейски парламент в студиото с Димитър Абрашев ще коментират дипломатът Бисерка Бенишева и преподавателят по право на Европейския съюз в СУ „Св. Климент Охридски" доц. Христо Христев.