Мария Константинова под обектива на сп. “Жената днес”

Водещата на "България сутрин" разказа как преминава един нейн ден, какво е да работиш с ко-водещия AI Иван и още любопитни неща

29.04.2024 | 15:42
Мария Константинова под обектива на сп. “Жената днес”

Водещата на “България сутрин” и автор на рубриките “Златните” и “Вдъхновителите” Мария Константинова попадна под обектива на едно от най-големите женски списания у нас – списание “Жената днес”. Специално за читателите на списанието тя разказа как преминава един нейн ден, какво е да работиш с ко-водещ, който е базиран на изкуствен интелект AI, и самата тя страхува ли се от развитието на технологиите.

“Разбирам притесненията и страха на хората, защото като всяко ново нещо първоначалното възприятие за него е негативно. Нещо съвсем нормално за нас, българите. Сигурна съм обаче, че ако повече хора имат възможност да се докоснат до него, ще разберат неговите ползи. Важно е обаче да знаем, че границите на изкуствения интелект ги поставяме ние. Той може да навлезе във всяка обществена сфера до там, докъдето ние, хората, му позволим. AI Иван е само пример за това, че ни помага в работата, отколкото да ни пречи или да се опитва да ни измести. Ако дори се опита да го направи, ние, разбира се, ще сме готови да му покажем кой командва”, споделя водещата на “България сутрин” относно образа на ко-водещия AI Иван. В рамките на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR той представя актуалните новини в сферата на изкуствения интелект и представя резултатите от анкетите на уебсайта на телевизията www.bgonair.bg. Цялата информация, с която той работи, обаче е изцяло дело на редакторския екип на телевизията.

Извън светлината на прожекторите Мария продължава да е също толкова любопитен човек. През свободното си време тя обича да чете книги, да спортува, да пътува и да опознава нови места и култури. "Голяма моя страст е и спортът, тъй като дълги години съм се занимавала със спортни танци. Освен това съм и истински фен на баскетбола”, споделя още водещата на сутрешния блок.

Тя признава, че журналистиката е нейното призвание, а екипът й в "България сутрин" се е превърнал в нейно семейство. 

"Работата в екипа на „България сутрин“ и на Bulgaria ON AIR е истинско удоволствие, защото още от самото начало успяхме да се сработим много добре и днес мога смело да кажа, че сме се превърнали в семейство. Тук искам да кажа, че е привилегия да имаш екранен партньор като моя колега Виктор Дремсизов. Щастлива съм, че във всеки момент мога да разчитам на него и, че благодарение на него се чувствам много по-спокойна в ефир. Вече се разбираме само с поглед, а това е много важно за хора, които споделят голяма част от ежедневието си заедно", казва още Мария.

Как минава един нейн ден, четете в априлския брой на списание “Жената днес”, както и на www.jenatadnes.com