Росен Петров за пламенната любов към историята и още нещо

Водещият на предаването „Операция История“ с едно по-различно интервю за Cultinterview

17.06.2022 | 17:37
Росен Петров за пламенната любов към историята и още нещо

Росен Петров е вдъхновяващото лице, от което зрителите на Bulgaria ON AIR научават за историята на страната ни в предаването „Операция История“ всяка неделя от 16:30 часа. След даването на отговорите на толкова интересни исторически въпроси и гостуването на мнозина колоритни личности, които всеки път оставят зрителите с нова и нова информация, дойде време за едно искрено и лично интервю, което Росен Петров даде специално пред Радостина Колева от Cultinterview. В него водещият разкрива повече за себе си и интересите си, какво ново научи от историческото предаването на Bulgaria ON AIR и какво предстои за предаването, което от тази пролет вече е по-дълго и благодарение на това всяка неделя зрителите могат да се насладят на общо 1 час интересни разговори за историята и миналото на страната ни.

Не си даваме сметка на какви земи живеем. Като дойде чужденец, какво му показваме? Църквата Александър Невски, Руската църква, която все пак не е българска… А има какво да се покаже. Не продаваме собственото си наследство“, казва Росен Петров за забравената история с решителност да я припомня на всички, който искат да я научат.

Във връзка с визията си на водещ на историческо предаване той е категоричен, че интересът към историята винаги е бил у него след като дядо му го е запалил, разкривайки му интересна история от миналото си.

Водещият се определя като интровертен тип. „Общителен съм в телевизията, но иначе не съм, по-затворен съм, имам съвсем малко приятели. Обаче колкото и да съм затворен, когато вляза да пазарувам, хората си говорят с мен за това кого съм поканил в предаването, защо съм го поканил… Предпочитам да контактувам с тези, които наричат “обикновени хора”, защото имат много по-реален критерий за това, което се случва“, на мнение е Росен.

Освен известно лице на телевизията той е и грижовен баща и съпруг, който разказва с възхищение как се е запознал с половинката си и възможността да погледне себе си от друг ъгъл след тези житейски преживявания.

На въпросът „какво оставяш пред входа на дома си?“, той отговаря, че „детето променя всичко. Сега детето ми е всичко. Само като я видя, всичко остава встрани. Тя започва вече постепенно да стъпва, ломоти нещо. Славея ми е приоритет. Винаги съм обичал родителите си, но сега ги обичам много повече, защото виждам какво е да отгледаш дете. Не съм си давал сметка каква отговорност е. Коренно се променя човек, според мен – за добро. И дава съвсем друг поглед върху живота“

Какво още споделя за себе си водещият на историческото предаване „Операция история“ по Bulgaria ON AIR Росен Петров може да прочетете в откровеното му интервю за Cultinterview.

Не пропускайте и новото издание на предаването „Операция История“ тази неделя от 16:30 часа, в което ще се обърне внимание на историческия спор за българското вето за Република Северна Македония, особеностите на руския национален характер, кой потенциално би наследил Путин на трона, и как един българин даде почти всичко за Българското Освобождение, за да може свободна България да му отнеме абсолютно всичко.

Снимка: Радостина Колева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
ДРУГАРЯ САТАНА
преди 1 година
СНИМКА НА БОТУША С НАЛЧЕТО, ДА ТИ ТЪРСИМ ЛИ, ДА ТИ КАЧИМ? :) Сигнализирай за неуместен коментар