Водещата на „България сутрин“ Мария Константинова: Моята най-голяма любов е телевизията

Харизматичното лице на Bulgaria ON AIR даде специално интервю за катедра „Медии и обществени комуникации“ - УНСС

18.04.2022 | 15:22
Водещата на „България сутрин“ Мария Константинова:  Моята най-голяма любов е телевизията

Водещата на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR Мария Константинова даде специално интервю за рубриката #unwemediAlumni на катедра „Медии и обществени комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Всеки човек си има призвание в живота. Моето със сигурност е свързано с журналистиката“, споделя харизматичното лице на националната политематична телевизия относно пътя към мечтаната професия.

В интервюто Мария Константинова разказва, че учителката й по български език и литература я мотивира да запише тази специалност в университета и младата дама винаги ще й бъде благодарна. Като втора предпоставка за своя избор тя определя това, че много обича да пише.

Задължителна част от обучението в университета за Мария Константинова са различните стажантски програми и поради тази причина надгражда уменията си и трупа опит и нови знания в няколко медии. „Истината е, че един от моите преподаватели в УНСС, където съм завършила, доц. Светла Цанкова, ни посъветва следното: „Опитайте в различни медии, за да разберете къде е вашето място“, заявява тя.

Послушах съвета й и се оказа, че моята най-голяма любов е телевизията“, допълва Мария.

На въпроса какво е нивото на конкуренцията в журналистическата професия и телевизията, водещата е категорична: „Всеки ден трябва да доказваш, че заслужаваш мястото си, а това не е лека задача. Това означава, че не трябва да допускаш да си неподготвен за ефир. Любопитството трябва да те води непрекъснато“.

В интервюто Мария Константинова разкрива и какви цели си е поставила през настоящата година. „Основната ми цел, която съм си поставила за 2022 година, е да ставам все по-добра в работата си и да продължавам да развивам рубриката „Златните“, в която срещам зрителите с шампионите на България. Имам и още цели, но ще ги запазя в тайна, докато не се реализират“, споделя тя.

Цялото интервю на водещата на сутрешния блок по Bulgaria ON AIR Мария Константинова за катедра „Медии и обществени комуникации“, УНСС, ще откриете ТУК.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Много симпатична водеща, браво! Сигнализирай за неуместен коментар