ВУЗФ и Investor Media Group дариха хранителни и санитарни стоки от първа необходимост за цивилното население в Украйна

29.03.2022 | 17:42 Редактор: Здравко Черкезов
ВУЗФ и Investor Media Group дариха хранителни и санитарни стоки от първа необходимост за цивилното население в Украйна

Десетки трайни хранителни стоки, санитарни и лекарствени продукти от първа необходимост дариха Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Investor Media Group в помощ на цивилното население в Украйна. Те бяха доставени днес в Сдружението на украинските организации в България "Мати Украйна" в София, откъдето ще бъдат транспортирани към нуждаещите се граждани в Украйна, както и към бежанските центрове в България.

Дарените продукти бяха събрани от преподаватели, студенти, служители и партньори на висшето училище и медийната група. В допълнение към тях, за улеснение на всеки, който иска да се включи в благотворителната инициатива, беше разкрита и дарителска сметка на ВУЗФ. Паричните средства, събрани по нея, бяха използвани за закупуването на още храни от първа необходимост, превързочни материали и лекарства. Към дарението се включиха и Apteka.Puls.bg, част от Investor Media Group, и аптеки Витания, които предоставиха безвъзмездно допълнително медицински консумативи. Пълният списък на всички дарени продукти може да видите на сайта на ВУЗФ.

С дарението на ВУЗФ и Investor Media Group приключи първият етап от съвместната благотворителна инициатива на бизнес университета и медийната група. Вторият й етап предстои да започне - в рамките на него висшето училище и Investor Media Group са подготвили активности, чрез които да помогнат практически за интеграцията в България на бягащите от войната, като им предоставят по-лесен и достъпен начин за установяване у нас.

Снимки: ВУЗФ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК