Сайтът на Bulgaria ON AIR с рекордни ръстове в трафика си два поредни месеца

С 66% се е увеличила аудиторията на bgonair.bg през март и април

08.05.2020 | 18:24 Редактор: Тодор Петров

С общо 66 на сто се е увеличила аудиторията на сайта на националната телевизия Bulgaria ON AIR за последните два месеца. Това сочат данните на Gemius. Статистиките на метричната система показват, че през март и април рекорден брой потребители са избрали да се информират за последните новини и актуални теми от bgonair.bg, като пазарният дял на уебсайта регистрира повече от двойно увеличение спрямо същия период миналата година.  

През март, когато беше обявено извънредното положение заради пандемията от COVID-19, аудиторията на уебсайта на Bulgaria ON AIR се е увеличила с цели 52%. През април, въпреки тенденцията към понижаване на трафика към новинарските сайтове, bgonair.bg  регистрира нов рекорд в своята посещаемост. Уникалните му посетителите са достигнали 603 хиляди, което е увеличение с 14% спрямо март. Пазарният дял на медията продължава да се покачва и през април, достигайки 13%, като година по-рано бе 6%.

Повишаването в трафика и посещаемостта на bgonair.bg е доказателство за високото зрителско и потребителско доверие към Bulgaria ON AIR и bgonair.bg. През март и април телевизията фокусира усилията и ресурса си в бързото, навременно и професионално отразяване на ситуацията с разпространението на коронавирус в страната и света. Bulgaria ON AIR предава на живо всички брифинги и пресконференции по горещите теми както в ефира си, така и на уебсайта си и в социалните мрежи. Всички емисии новини, както и актуалните и публицистичните предавания на телевизията, могат да бъдат проследени след ефир и онлайн на уебсайта на телевизията.

Паралелно с това, в унисон с образователната си мисия и призива си да бъдем #ОтговорниВкъщи, Bulgaria ON AIR започна да излъчва и телевизионни уроци за учениците от 1-ви до 7-ми клас всеки делничен ден от 13:15 часа. От 14 май поредицата „Учи с учител на „Просвета“ ще е с нов час на излъчване – от 12:30 часа. Всички уроци могат да бъдат гледани и на уебсайта bgonair.bg.  

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Илия Калчев
преди 3 години
Защо ефира на България он ер в Варна,не работи?Излиза ми само една картина с цветни линии,и звук...., като аларма!? Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Петър Петров
преди 3 години
Във Варна също няма сигнал. Към фалит ли отиват работите? Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Христо Илиев
преди 3 години
Защо не получавам тв.сигнал.Само цветова диаграма. Сигнализирай за неуместен коментар