Световни експерти дискутират ролята на киберсигурността и 5G върху индустриите на бъдещето по време на The Next Big Thing

Годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria акцентира върху тенденциите в глобалната икономик

15.10.2019 | 09:59
Световни експерти дискутират ролята на киберсигурността и 5G върху индустриите на бъдещето по време на The Next Big Thing

Ролята на киберсигурността и 5G върху индустриите на бъдещето са сред основните теми на конференцията на Bloomberg TV Bulgaria The Next Big Thing. В рамките на събитието международни експерти ще дискутират следващия етап от еволюцията на технологиите. Във фокуса на конференцията на 17 октомври ще бъдат и промените в икономическата ситуация и реакциите на бизнеса по отношение на глобалните предизвикателства.

Аудиторията на The Next Big Thing ще има възможност да се срещне с едни от най-влиятелните финансисти, мениджъри, иноватори, предприемачи и анализатори в света. Сред тях е Джеръми Шапиро, директор на научните изследвания в Европейския съвет по външна политика. По време на събитието Шапиро  ще се включи в дискусия за състоянието на макроикономиката и ще анализира геополотическите процеси, които оказват влияние върху нея.

За първи път пред публика ще бъде представен и доклад за бъдещето на бизнеса в Европа и мерките, които е нужно да се предприемат за справяне с глобалните предизвикателства. Анализът ще бъде презентиран от Филип Смит, главен оперативен директор на Xynteo. Смит ще разкрие мнението на най-големите европейски компании по темата „Силно, жизнено бъдеще за Европа – 5 неща, които трябва да бъдат свършени“.

Защо 5G е толкова важна и по какъв начин ще може да я приложи бизнесът? В дискусия за ролята на 5G за развитието на телекомуникацията и технологиите Томас Якимавичуис, директор по политика и регулации в GSMA Европа, ще очертае най-важните регулации по отношение на следващото поколение мобилни мрежи.

Специално за годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria ще пристигне и професорът по глобална икономика и финанси Даниел Лакайе, обявен от Richtopia за един от 20-те най-влиятелни икономисти в света през 2016 година. Световноизвестният финансист ще изнесе лекция, посветена на възможностите и предизвикателствата в новия икономически модел.

Конференцията, с която единствената бизнес телевизия у нас ще отбележи и четвъртата си годишнина на българския медиен пазар, ще обърне поглед и към българската икономическа обстановка и мерките, които ще предприеме бизнесът в България.

Регистрация за събитието, както и информация за програмата и лекторите може да намерите на https://tnbt.bloombergtv.bg/.

 

Генерални партньори на The Next Big Thing са БАКБ и Telelink. Събитието се провежда с подкрепата на Aurubis, Acronis, Park Lane, Индустриален Холдинг България, Medical Dent, Devin, BBBA.