Как се създава стартъп за милиони - на Клуб Investor „Предприемачи на бъдещето“

Дискусията за развитието и предизвикателствата пред предприемачеството ще се проведе на 25 септември, от 14 часа, в Capital Fort

24.09.2019 | 10:30
Как се създава стартъп за милиони -  на Клуб Investor „Предприемачи на бъдещето“

Как се развива успешен предприемачески проект и как се създава най-големият хъб и екосистема за технологични компании и талант в Югоизточна Европа - отговор на  тези и още въпроси ще даде един от най-авторитетните български предприемачи Васил Терзиев на Клуб Investor „Предприемачи на бъдещето“. Съоснователят на една от най-скъпопродадените български независими компании у нас Telerik, а по-късно на софтуерната академия Telerik Academy и на частния инкубатор Campus X, Eleven Venture Fund ще бъде сред специалните участници в дискусията, която  ще се проведе на 25 септември, от 14 часа, в Capital Fort в София.

Пред гостите на Клуб Investor „Предприемачи на бъдещето“ Терзиев, който е и член на борда на директорите в Endeavor Bulgaria и партньор в Eleven Venture Fund, ще разкаже как са се зародили идеите зад успешните му бизнес проекти, с какви предизвикателства се е сблъскал по пътя и как от 1 сграда с малко над 300 работни места се създава най-големият частен инкубатор за технологични компании в Югоизточна Европа, в който в момента работят над 35 компании и повече от 1300 души. Налага ли прекалено много правила настоящата стартъп среда и кои са най-честите трудности, пред които се изправят младите предприемачи в различните етапи от развитието на бизнеса си, са сред темите, които ще коментира още той. В рамките на дискусията водещата на предаването за високи технологии UpDate на Bloomberg TV Bulgaria и журналист в Investor.bg Елена Кирилова ще проведе интервю на живо с Терзиев, задавайки му някои от най-важните въпроси от сферите на технологиите и предприемачеството.

Предизвикателствата пред всички, които стартират собствен бизнес в България, е и основен фокус на тазгодишното издание  на Клуб Investor „Предприемачи на бъдещето“. Първият панел на дискусията ще бъде посветен на развитието на компаниите, а модератор ще бъде  Виктор Манев, съосновател на Impetus Capital.

Във втория дискусионен панел гостите ще имат възможност да чуят историите успешни предприемачи, които ще споделят опита си – от възникването на бизнес идея, през финансирането й, до това как компанията им е навлязла на международния пазар.

Програмата и всички лектори може да откриете на сайта на Клуб Investor.bg, където може да се регистрирате за участие.

Генерален партньор на Клуб Investor „Предприемачи на бъдещето“ е Българска банка за развитие. Събитието се провежда с подкрепата на PwC и Пощенска банка.

Медийни партньори на Клуб Investor.bg „Предприемачи на бъдещето“ са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Money.bg и SmartMoney.bg.