Bulgaria ON AIR следи „Гласът за Европа“ на 26 май

Водещи политолози, социолози и дипломати ще анализират изборния ден в специалното целодневно студио

23.05.2019 | 13:30
Bulgaria ON AIR следи „Гласът за Европа“ на 26 май

Националната телевизия Bulgaria ON AIR е подготвила специални изборни студиа „Гласът за Европа“, които ще проследят всичко най-важно от избора на новите български представители в Европейския парламент на 26 май. През целия ден зрителите ще видят ключови моменти от евровота и ще чуят прогнозите и анализите на водещи социолози, политолози и дипломати.

Специалната програма, посветена на Eвроизборите, започва в 7:45 часа и ще продължи до края на изборния ден. Водещи лица на Bulgaria ON AIR – Десислава Атанасова, Росен Петров, Калин Манолов, Ганиела Ангелова, Димитър Абрашев и Милена Милотинова, ще дадат думата на експерти от различни сфери, които ще коментират най-важните въпроси, които засягат ЕС и България. Модератор на специалното сутрешно студио, което ще продължи почти 5 часа, ще е Деси Атанасова, а през целия ден репортерите на Новините ON AIR ще предават на живо от всички ключови места.

Сутрешното студио ще започне с темата за историята на Европейския съюз и на гласуването за Европейски парламент. Историкът и водещ на предаването "Операция: История" по Bulgaria ON AIR Росен Петров ще запознае зрителите с това откъде е тръгнала идеята за Съюза. Димитър Абрашев, който всеки делник обръща внимание на потребителски теми в студиото на "Директно", сега ще се фокусира върху правата на потребителите в Европейския съюз, а водещата на "Денят ON AIR" Ганиела Ангелова  ще разговаря с някои от ключовите анализатори и политически психолози. 

Kакво е мястото на България в Европейския съюз - по този и още въпроси ще дискутират водещият на публицистичното предаване "Видимо и невидимо" Калин Манолов и събеседниците му. С ключови европейски организации и институции у нас ще ни срещне и Милена Милотинова, която е експерт по темата "Европа". Всяка събота в предаването си "Брюксел 1" тя обръща внимание на европейските политики и отражението им у нас. 

Вечерното студио на „Гласът за Европа“, с водещи Гергана Венкова, Златимир Йочев и Милена Милотинова, започва в 19:30 часа. Това е времето, в което зрителите ще научат резултатите от изборния ден и ще видят първите коментари на  политическите лидери и кандидати за евродепутати.

Евроизборите се провеждат за четвърти път в България и тази година националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR стартира кампания, която изтъква важността на вота. Видеата може да видите във Facebook и Instagram профила на телевизията.

Всичко най-важно от изборния ден гледайте в специалното изборно студио „Гласът за Европа“, 26 май, по Bulgaria ON AIR.