Jaguar обвини китайския автомобилен производител Landwind в имитация

Моделът на Landwind X7 беше представен през ноември 2014 г.

21.04.2015 | 14:34 Редактор: Велко Каменов
Jaguar обвини китайския автомобилен производител Landwind в имитация

Jaguar Land Rover възобнови атаките си спрямо китайския автомобилен производител Landwind, обвинявайки го в копиране на модела Range Rover Evoque, съобщава Bloomberg. Jaguar Land Rover е част от индийската Tata Motors.

Главният изпълнителен директор на Jaguar Ралф Спет предупреди, че подход на производството, разчитащ на имитация, ще се отрази негативно на индустриалния имидж на Китай.

Спорът беше породен от представения през ноември 2014 г. модел SUV на Landwind – X7. Дизайнът на китайската кола е доста сходен с този на Range Rover Evoque. Въпреки обвиненията, производителят на луксозни коли обяви, че не може да предприеме никакви съдебни действия в спора си с китайския производител, обвинен в копиране.

Landwind X7 все още не се продава на пазара, но според сайта на компанията, това трябва да се случи през юли или август 2015 г. на цена от около 24 хиляди долара. Моделът на Land Rover – Evoque пък се продава в Китай от 4 седмици.

„Няма закони, няма нищо, което да ни защитава, затова просто трябва да приемем нещата каквито са”, разочаровано коментира Ралф Спет пред репортери в Шанхай.

Приличат ли си двете возила преценете сами от снимките: