10 цитата за постоянството, които ще ви накарат да продължите напред

Ако искате да сте шампион в живота и във вашата ниша, не позволявайте на провалите да ви спрат

07.08.2014 | 17:34 Редактор: Мариета Иванова
10 цитата за постоянството, които ще ви накарат да продължите напред

Предприемачеството е въпрос на любов, и както при всяка голяма любов, за да бъде достигнат щастливия край, са  необходими страст и упорство, пише Адам Торен в сайта Entrepreneur.com. По пътя към успеха има неуспехи и провали, но може би всички тези върхове и разочарования са тези, които правят предприемачеството удовлетворяващо занимание.
Адам Торен подбира 10 мотивиращи цитата за постоянството, които да стимулират придвижването към успеха напред:

„Енергията и постоянството побеждават всичко“ - Бенджамин Франклин.

Силата на упорството ще победи всички останали препятствия. Комбинирайте това с енергията и страстта, за да видите нови пътища пред предизвикателствата и ще постигнете целите си.

„Нищо на този свят не може да замени постоянството. Талантът не е способен. Нищо не е по-типично от неуспял човек с талант. Геният също не може. Невъзнаграденият гений е мит. Образованието не може. Светът е пълен с образовани нещастници. Постоянството и насочеността сами по себе си са всемогъщи“, Калвин Кулидж

Почти всяко предизвикателство може да се преодолее с постоянство. Когато насочите мислите си към нещо и сте готови да направите всичко необходимо, включвайки търпение, позициониране във времето и прибавяйки стратегия да стигнете дотам- в крайна сметка ще узнаете всемогъществото на решителността, пише Торен.

 „Страст, постоянство и потене правят непобедима комбинация за успех“, Наполеон Хил.

Важно е да искате неща, да имате цели и стремежи, но е много по-важно да предприемете стъпки да ги постигнете.

Мислите сами по себе си няма да ви доведат до целта. Ще трябва да свършите нужната работа до достигане на целта.

„Успехът е резултат от усъвършенстване, усилена работа, взимане на поука от неуспеха, лоялност и постоянство.“ Колин Пауъл

Още по темата

Качествата, които ще ви изведат към постигането на целите ви, често са същите, които са необходими, за да бъдете добър лидер. В позицията на предприемач, най-вероятно ще бъдете лидер. В този смисъл качеството, което ни поддържа вдъхновени, както и да не се отказваме, е ключът към лично израстване и успех.

„Може да сте се сблъсквали с много поражения, но не бива да сте победени. Всъщност, може да е нужно да се сблъскате с няколко поражения, за да разберете кой сте, откъде може да израснете, как все още може да се измъкнете.“ Мая Анджелоу

Упорството е способността да продължите напред след поражението. Не се определяйте според всяко спъване или провал по пътя, тъй като те са там, само за да ви направят по-силни. Опитайте се да видите другите качества и уроци, които са срещу вас, и които реално определят, кой сте, докато вървите.

 „Амбицията е пътят на успеха. Постоянството е превозното средство, на което пристигате“. Бил Брадли

Лесно е да гледате успели хора и да мислите, че са родени така. Реалността е, че всеки успял човек е бил амбициозен и безкомпромисен. Постоянството е превозното средство, към което би трябвало да проявявате най-голям интерес.

„Парализирайте съпротивата с постоянство.“ Уди Хейъс

Понякога чувствата на поражение, провал и тревожност ще се промъкнат до вас. Когато това се случи, се опитайте да подхраните куража си, вместо да захранвате страховете си. Преодолейте съпротивата с неотслабваща упоритост.

 „Ако преминаваш през ада, продължи да вървиш.“ Уинстън Чърчил

 Част от пътуването ще бъде ужасяващо и трудно, но единственото нещо, което може да го направи по-лошо, е да се откажете. Продължете напред. Направете така, че да си струва битката чрез постоянство.

„Шампионите продължават да играят, докато се получи.“ Били Джийн Кинг

Ако искате да сте шампион в живота и във вашата ниша, продължете напред. Без значение какви трудности срещате, научете се да продължавате да играете, докато успеете.

„Ако не можеш да летиш- тичай; ако не можеш да тичаш- върви; ако не можеш да вървиш- пълзи, но каквото и да правиш, продължавай да се движиш напред“, Мартин Лутър Кинг, младши.

 В определени дни- действията, които предприемате, ще са големи. В други – най-доброто от вас ще е много малко, но продължавайте да упорствате и да успявате.