Хиляди щурмуваха магазините във Великобритания

Според очакванията продажбите днес ще достигнат общ оборот от 2.6 милиарда паунда.

26.12.2013 | 18:19
Хиляди щурмуваха магазините във Великобритания

Хиляди шопинг фенове щурмуваха магазините на тaкa наречения "Боксинг дей" във Великобритания. Много от тях чакаха на опашки от ранни зори, привлечени от големите намаления, които започват от втория ден на Коледа.

Ловците на евтини стоки превзеха за секунди всички големи магазини по основните търговски улици. Специално за тях моловете отвориха още в 9 сутринта, а намаленията бяха внушителни.

Проучване на „Баркликард“ посочва, че 31% от клиентите предпочитат да пазаруват онлайн, докато само 27 на сто от тях отиват до магазините. Само в сряда са направени 117 милиона интернет продажби, а за днес цифрата е с милион поръчки повече.

Според очакванията продажбите днес ще достигнат общ оборот от 2.6 милиарда паунда. През миналата година лондончани са пръснали 1,2 млн. паунда само в първите три часа от отварянето на магазините. Тази година цифрите вероятно ще са по-малки.

Според британски експерти причината е, че клиентите все повече се наслаждават на възможността да пазаруват в интернет.

В Австралия намаленията не предизвикаха истерии, но все пак пред най-големите магазини в Сидни се извиха дълги опашки още от сутринта. Само ден след коледния шопинг хаос, австралийците поискаха просто да пазаруват изгодно. Ранното откриване и агресивната промоция и тази година бяха част от опитите на продавачите да увеличат продажбите си. Относителното спокойствие позволи на клиентите да обмислят по-добре своите решения за пазаруване.