Коледните базари, които си струва да посетите

В големите европейски градове ви очакват много вкусни изненади.

24.12.2013 | 13:19
Коледните базари, които си струва да посетите

Коледните базари в Европа привличат над 2 млн. души в по време на празниците. За щастие на малки и големи, коледният дух идва седмици по-рано от самия ден (25 декември). А той се изразява в невероятните украси у дома и по улиците на населените места, в песничките с коледна тематика, които вече пълнят радио ефира и музикалните канали и дори в ринг-тоновете на телефони, в безкрайните коледни оферти за красиви и не много скъпи подаръци и разбира се, в коледните базари, които по традиция се разгръщат в големите европейски градове. У нас вече има един подобен, само че не е традиционен български, а немски. Той се намира на площада пред Народния театър и макар да е пълен с немски традиционни вкусотийки, пак носи коледно настроение.

И докато и ние не си създадем традиция в правенето на зрелищен коледен базар, може да хвърлим едно око на тези, които правят другите страни на Стария Континент.

Коледните базари водят началото си от Германия, Австрия, Южен Тирол и Елзас. Около четири седмици преди Коледа площадите в големи европейски градове заприличват на истински панаир и изкушават туристи и местни със своите питиета, сладки, играчки и коледни подаръци.

Вижте в галерията на Tialoto.bg кои са най-добрите дестинации в Европа за феновете на греяното вино и коледни закачки, класирани от търсачката за хотели trivago.bg

Телевизия Bulgaria On Air избра 7 от най-интересните коледни базари в Европа. Вижте кои са те във видео файла.