Смяна собственика си на стойност 2,4 млрд. долара планира агенцията за таланти IMG

Планираната колаборация с William Morris ще създаде една от топ агенциите в световен план

18.12.2013 | 09:16
Смяна собственика си на стойност 2,4 млрд. долара планира агенцията за таланти IMG

Silver Lake Management и William Morris Endeavor Entertainment ca постигнали договорка за закупят агенцията за таланти IMG Worldwide Inc от Forstmann Little & Cо за сумата от 2,4 млрд. долара. Непотвърдената информация идва от анонимен източник, цитиран от Bloomberg.

По думите на неназованото лице бордът на базираната в Ню Йорк IMG е одобрил споразумението във вторник, като компаниите възнамеряват да обявят продажбата днес.

Колаборацията между IMG и William Morris ще създаде топ агенция, която ще покрие както света на спорта, така и развлекателната индустрия. William Morris представлява някои от най-популярните актьори, режисьори и писатели в Холивуд, в това число Мат Деймън и Бен Афлек. От страна на IMG пък стоят имена като Пейтън Манинг – куотърбек на отбора по американски футбол "Денвър Бронкос", както и моделът Жизел Бюндхен.

"Със сигурност има разнообразни възможности за William Morris", отбеляза Боб Гутковски, партньор в Lake Success. "Компанията може да допринесе за изграждане на телевизионното лице на IMG", допълни той.

Базираната в Ню Йорк IMG също така организира модни и спортни събития, като например Mercedes-Benz Fashion Week и тенис-турнира "Уимбълдън". Основана през 1960 г., към момента компанията има 3 500 служители в световен мащаб.

Повече за планираното споразумение и други корпоративни новини в материала на Bloomberg!