Продават на търг жълтия гащеризон на Брус Лий

Общо 14 предмета, предимно сценичен инвентар, ще бъдат предложени за продажба

07.12.2013 | 16:05
Продават на търг жълтия гащеризон на Брус Лий

Жълтият гащеризон, който Брус Лий носи в последния си филм „Смъртоносна игра“, ще бъде продаден на търг в Хонконг, 40 години след смъртта на легендата в бойните изкуства, съобщава Hollywood Reporter.

Освен да наддават за един от най-запомнящите се костюми в историята на кунг-фу филмите, феновете ще могат да се съревновават за нунджако, както и за друг сценичен инвентар.

В рамките на търга ще бъдат предложени общо 14 предмета.

Акцентът обаче пада върху жълтия гащеризон, чийто дизайн принадлежи на Лий. Дрехата е прочута с  черните ивици от двете страни и дори Ума Търман беше облечена с подобен костюм в известната лента на Куентин Тарантино „Убий Бил“.

Анна Лий, заместник-председател на аукционната къща Spink, твърди, че гащеризонът е само една от двете версии на тоалета, носен от звездата.

Предложеният за продажба костюм включва пръстови отпечатъци от дясната страна на гърдите и в областта на рамото. По думите на Анна Лий гащеризонът е от нискокачествен материал, поради което се е свил значително.

На търга ще бъде предложен и медальон, проектиран от Лий малко преди смъртта му. На медальона има дракон от бяло злато, които гледа друг от жълто злато и има малък нефрит.