Как да играем покер като Дейвид Айнхорн?

Основателят на Greenlight Capital е убеден, че в повечето случаи всичко се свежда до решаването математическа задача.

02.11.2013 | 13:11
Как да играем покер като Дейвид Айнхорн?

„Започнах да играя покер през 2004 година на благотворителен турнир. Справих се чудесно и се забавлявах много. С един приятел решихме да се заемем сериозно за една година, да се упражняваме много и да отидем на Световните серии през 2006. Това беше и първият ми наистина голям турнир“, разказва пред камерата на Bloomberg oснователят и главен изпълнителен директор на Greenlight Capital Дейвид Айнхорн.

За него хората казват, че е истински играч, а самият той е убеден, че в повечето случаи всичко се свежда до решаването математическа задача.

„Разполагате с конкретна сума пари и даден брой карти. Трябва да решите дали ще изиграете ръката докрай, да изчислите шансовете за печалба, с други думи - какви карти могат да дойдат и дали ще са печелившата ръка, какъв е шансът за това. Сравнявате всичко това със сумата, която трябва да вложите, за да останете в играта и доколко вероятно е да спечелите, ако победите. Всичко е възможно да се случи на турнир по покер. Точно както на борсата в дадено тримесечие, всичко е въпрос на случайност“, разказва Айнхорн. От друга страна, с времето, като инвестирате на много борси, уменията се подобряват и това се отнася и за покера, коментира още той.  „Ако играете много на много турнири, в крайна сметка по-добрите играчи ще излязат на върха“, казва мениджърът.

Вижте какво сподели още изпълнителен директор на Greenlight Capital във видео файла.