„Филз“ - любимото кафене в IT средите

Кафето, което предлага компанията, е любимо на Марк Зукърбърг.

08.10.2013 | 13:47
„Филз“ - любимото кафене в IT средите

Една от най-важните цели за големите IT гиганти като Facebook, Twitter и Google е служителите да дават 100% от себе си в работния ден. Затова често се налага да посягат към чаша с любимото им кафе - „Филз“.

Създадената преди десетина години компания доставя пакетчета от ободряващата напитка за технологичните лидери от години.

Това е и любимото кафе на основателя на най-голямата социална мрежа – Марк Зукърбърг. Доказателство е фактът, че едно от кафенетата на „Филз“ се намира в кампуса на Facebook в Менло парк.

Колкото и да не ви се вярва, двете развиващи се компании си приличат по няколко показателя.

Започнали бизнеса си по едно и също време, с разлика от около година – социалната мрежа - през 2004 г., а „Филз“ - през 2003 г.

Идеите на основателите за основаването им са се родили на странни места – на Зукърбърг в Харвард, а на Фил Джейбър – в бакалия в Сан Франциско, където в продължение на десетилетия е смесвал различни сортове кафе.

Двете компании се отличават от много други с това, че изпълнителните им директори са под 30-годишна възраст. (Зукърбърг – на 28 г. и Джейкъб Джейбър(син на Фил) – на 25 г.).

Вижте повече за любимите кафенета и славата им сред IT средите във видеото на Bloomberg