Да си построиш океански рай

Басейн с водопад, фитнес и мини бар с музикално оборудване са само част от глезотиите на яхтата Ocean Paradise.

05.10.2013 | 11:02
Да си построиш океански рай

Ocean Paradise е една от най-новите яхти на италианската марка Benetti. Тя беше представена официално на яхтеното изложение в Монако, съобщават от Bloomberg.

Яхтата е дълга 55 метра и е построена в Тоскана специално за собственика си. „Казвам се Ейдриън Лий, на 33 години съм и заедно с брат ми притежаваме Ocean Paradise. Аз съм от Сингапур и семейството ми има дългогодишни традиции в корабостроенето. Първо започнахме с индустрия с нефт и газ. Управлявам такава компания, но притежаваме и някои от най-добрите ресторанти в Сингапур, а в бизнеса с недвижими имоти строим най-емблематичните сгради в Банкок. Отдавна работим в тясно сътрудничество с Benetti и преди 6 години построихме първата си яхта Ocean Dream, а тази година и Ocean Paradise“, обяснява Лий. Той уточнява, че всички системи за управление на яхтата са автоматични, а интериорът е направен с многобройни прозорци, за да може вътре да влиза колкото е възможно повече естествена светлина.

На луксозната яхта има четири каюти за гости и една за собственика, която е със собствена тераса на най-голямата палуба. Всичко е изпипано с възможно най-голямо внимание към детайла и към лукса, включително гардеробите, чиито стени отвътре са покрити с кожа.

На горната палуба има бар със солариум, басейн с водопад, фитнес и мини бар с музикално оборудване.

"Дизайнът не означава само да изглежда добре, яхтата трябва да е приятна за всички сетива – да я почувствате, да усетите аромата. Мисля, че е важно да проектираме в крак с времето, не можем да стоим в 50-те или 60-те години на 20-ти век. Има икони от онова време и мисля, че Ocean Paradise, от гледна точка на яхтите, е икона на новото хилядолетие“, твърди още Ейдриън Лий.

Вижте невероятната яхта във видео файла.