„Облачно с кюфтета 2“ оглави бокс-офиса в Северна Америка

HTC продаде дела си в Beats, масирани разпродажби при японската банка Mizuho – вижте водещите корпоративни новини на Bloomberg.

30.09.2013 | 10:09
„Облачно с кюфтета 2“ оглави бокс-офиса в Северна Америка

Новата седмица започва с поредица корпоративни новини от технологичния и финансовия сектор, показва обзорът на Bloomberg. В обзора не отсъства обаче и развлечението с новина за най-гледаните филми през уикенда.

Анимацията „Облачно с кюфтета 2“ оглави бокс-офиса в Северна Америка. Лентата е събрала 35 млн. долара приходи в кината в САЩ и Канада през уикенда, с което с лекота изпреварва конкурентите си.

Второто място в класацията е за „Затворници“ (Prisoners) с привлечени 11,3 млн. долара. На трето място по приходи е драмата „С пълна газ“ (Rush), която е събрала 10,3 млн. долара между петък и неделя.

Сред водещите теми в корпоративните новини на Bloomberg са HTC, които най-накрая са продали и последния пакет от музикалната компания Beats, както и японската банка Mizuho, която пострада силно на фондовата борса днес след глобата, наложена заради кредити към гангстерски групи.

Повече може да видите в емисията корпоративни новини.