Нов роман за Джеймс Бонд излиза на пазара

Седем копия на книгата, подписани от самия автор Уилям Бойд, бяха изпратени в седемте града, в които се развива действието.

26.09.2013 | 09:52
Нов роман за Джеймс Бонд излиза на пазара

Днес на пазара излиза новият роман за Джеймс Бонд. Той носи името „Соло“ и е написан от британския писател Уилям Бойд. Вчера книгата бе представена официално в луксозен лондонски хотел. „Ако някога романът бъде екранизиран, бих избрал за главната роля на агент 007 актьора Даниел Дей Люис“, каза Бойд.

Началото на романа разказва за 45-годишният Бонд, който се събужда в Дорчестър, след като току що е отпразнувал рождения си ден. Годината е 1969 г. и сюжетът се развива по време на Студената Война. Бонд е изпратен в Африка, където той изпълнява нетрадиционна мисия – да спре гражданска война.

Бойд е автор на редица бестселъри, а и филмов режисьор. Част от романите му се екранизирани, но засега няма такива планове за „Соло“.

„Пиша романи и пиеси, режисирам и филми. Но тези светове са различни един от друг. Формите на изкуство са далече една от друга. Ако пишех „Соло“ като филм, а не като роман, щеше да е дълъг не повече от 60 страници. Просто във филмите не може да направиш някои неща, които можеш в романите. Свободата, която тази форма на изкуство ти дава е наистина чудесна“, каза самият той.

По време на представянето на романа авторът подписа седем копия на книгата. Те попаднаха в ръцете на пътници от British Airways, които се отправиха към летище Хийтроу. Подписаните копия отиват в седем града по света, в които се развива действието от романа. Творбата ще излезе в няколко страни едновременно, сред които Великобритания, Канада и САЩ, уточниха от издателската къща "Джонатан Кейп" и компанията "Флеминг пъбликейшънс", която държи авторските права.