Любо Киров и Симеон Колев от БГ Радио откриха „Фестивала на нежността" в София

Ирена Димитрова от Столична община пожела на софиянци да спечелят приза „Най-нежен град“ в България.

23.09.2013 | 12:22
Любо Киров и Симеон Колев от БГ Радио откриха „Фестивала на нежността

Певецът Любо Киров и Симеон Колев от сутрешното шоу „Стартер“ на БГ Радио дадоха начало на „Фестивала на нежността в София“. Те пожелаха на присъстващите по-често да се осмеляват на нежни жестове, защото прегръдката е най-човешкият начин за комуникация. На официалното откриване присъства и  Ирена Димитрова от Столична община. Тя даде начало на рекорда по прегръдки заедно с лилавата кравичка на Milka и получи благодарствена грамота за приноса на Столична община към каузата „Осмели се да покажеш нежност“.

Традиционно Общината получава и две лилави пейки, с които да постави начало на своя Алея на нежността.

Още преди отварянето на входа на  Фестивала любителите на Milka се бяха събрали в очакване. Посетителите до момента са над 6 хиляди, като очакванията са да достигнат 10 хиляди.

Участниците са ентусиазирани да грабната приза „Най-нежен град“ в България.
Само няколко часа след началото на Фестивала на нежността броят на  прегръдките минава 3 600, което дава реални шансове на столицата да спечели първото място, което в момента се заема от Бургас с 9 348 нежни жеста. Те са отброени на официалната сцена и на територията на целия Фестивал.

Традиционно голям интерес има към керамичните чаши Milka и плюшените лилави кравички, които се разменят за три броя опаковки от 100 грама или голяма опаковка Crispello. Дълга опашка се образува и пред фото къта, играта „Протегни се за прегръдка“, „Топка в гюмче“, „Издои кравата“.
В Работилничката на нежността децата сръчно изработват подаръци за своите родители и приятели.

Докато чакат своя ред пред входа на Фестивала гостите имат възможност да разгледат фото изложбата, чиито автори са фенове на Milka и професионални фотографи от сп. GEO.

Фестивалът на нежността е сред инициативите на  Milka, които стимулират хората да бъдат по-нежни и по-добри един към друг по един весел и забавен начин. Днес е последният ден на Фестивала. В началото на идната седмица официално ще бъде оповестен броят на нежните жестове, отчетени във всички седем града, които бяха домакини, както и ще бъде официално обявен победителят в състезанието „Най-нежен град“ в България.