Имението на Версаче беше продадено на търг за 41,5 млн. долара

Версаче е купил вилата през 1992 година и е похарчил 33 милиона долара за ремонт, разширение и обзавеждане. В дома има 10 спални и 11 бани.

18.09.2013 | 12:05
Имението на Версаче беше продадено на търг за 41,5 млн. долара

Имението на известния дизайнер Джани Версаче в Маями беше продадено на търг за 41,5 млн. долара. Купувачите са част от бизнес група, която включва собственици на известна марка дънкови облекла.

Къщата е изградена през 1930 година по подобие на италианско палацо от ХVI век и е известна с името Casa Casuarina. Имението беше предложено за продан през юни миналата година за сумата от 125 милиона долара. Предишният собственик – Питър Лофтън беше принуден да се раздели с ценния имот заради банкрут. Купувачи обаче така и не се намериха, което доведе до търга.

Наддаването започна от 25 милиона долара, а печелившата оферта беше направена от компанията VM South Beach. Новите собственици не скриха радостта си от покупката. Сред конкурентите бяха милиардерът Доналд Тръмп и голяма компания за недвижими имоти от Флорида.

„Тази къща е пълна с история, може да видиш колко хора спират и си правят снимка пред нея. Имението отвътре е най-красивото нещо, което някога сте виждали. Вярвам, че си заслужава да дадеш за нея 100 милиона долара и направихме изгодна сделка“, казва Джо Накаш.

Версаче е купил вилата през 1992 година и е похарчил 33 милиона долара за ремонт, разширение и обзавеждане. В дома има 10 спални и 11 бани. Домът е украсен с изискани фрески, мозайки и витражи. Разположеният на територията на вилата басейн е с дължина 16 метра и е облицован с 24-каратово злато.

През 1997 година известният дизайнер беше застрелян във вилата си от серийният убиец Андрю Кюнанън. Новият собственик на имението ще постави плоча в памет на Весаче, на която ще бъде изписана датата на неговото убийство.

Вижте видеото!