Карл Лагерфелд навърши 80 години

Несменяемият творчески директор на Chanel твърди, че най-доброто нещо е да се гмурнеш във въображението си, защото никога няма опасност да се удавиш.

10.09.2013 | 12:21
Карл Лагерфелд навърши 80 години

Известният дизайнер Карл Лагерфелд навърши 80 години. Тъмните очила, черните костюми и бялата опашка отдавна са го превърнали в икона на модата, стила и ексцентричността.

Лагерфелд споделя, че е като телевизионна антена – лови всякакви сигнали и ги превъплъщава в дрехи, харесва идеята за дисциплинирана лудост.

Според него най-доброто нещо е да се гмурнеш във въображението си, защото никога няма опасност да се удавиш.

Несменяемият творчески директор на модна къща Chanel е роден в Хамбург. Баща му е търговец на кондензирано мляко, а майка му свири на цигулка. Лагерфелд израства в провинцията в Северна Германия и е бил относително защитен от разрухата на Втората световна война.

Днес той прекарва на работа по 20 часа дневно. Ръководи не само световните модни марки, но се е впуснал в различни странични дейности. Изявява се като моден фотограф, издал е 13 книги и фотоалбуми.

Модел е за ефекта на диетата 3D, която през 2002 г. му помогна да свали 42 кг. Неотдавна обяви, че скоро ще разкрие тайните си в автобиография. Не се знае обаче кога ще бъде издадена.