Реал Мадрид отново показа, че знае как да харчи пари

С покупката на Гарет Бейл за 100 млн. евро "Белият балет" продължава да подобрява трансферните рекорди.

02.09.2013 | 17:03
Реал Мадрид отново показа, че знае как да харчи пари

Испанският футболен гранд Реал Мадрид за пореден път счупи всички трансферни рекорди – този път плащайки впечатляващите 100 млн. евро за правата на крилото на Тотнъм Гарет Бейл.

Сумата надхвърля със 7 млн. евро платените през лятото на 2009 г. 93 млн. за Кристиано Роналдо, който бе закупен от английския колос Манчестър Юнайтед.

"Наясно съм, че нямаше да бъда на това ниво, на което съм днес, ако не беше на първо място Саутхемптън, а след това и Тотнъм. Те заставаха до мен в трудните моменти и ми осигуриха подкрепата, от която имах нужда", казва в изявление новата звезда на "Лос Галактикос" Гарел Бейл.

Истината е, че деветкратните европейски първенци никога не са се страхували да харчат космически суми за привличането на класни попълнения. Само в последното десетилетие на "Сантяго Бернабеу" пристигнаха такива имена като португалското крило Луиш Фиго, френската легенда Зинедин Зидан и бразилският плеймейкър Кака.

Повече за най-големите трансфери, които осъществи Реал Мадрид в последните десет години може да научите от материала на Bloomberg.