Китайци ходят на сватбен туризъм в Южна Корея

Министерството на туризма в Сеул изчислява, че 2,5 милиона китайци са посетили страната през 2012 г., харчейки средно по две хиляди долара.

21.08.2013 | 14:09
Китайци ходят на сватбен туризъм в Южна Корея

Сватбеният туризъм в Южна Корея примамва все повече влюбени двойки от съседен Китай. Една от основните услуги, които се предлагат са специални сватбени фотосесии за бъдещи младоженци.

В Китай този вид снимки обикновено се правят в традиционно китайски или в европейски стил. Южнокорейските фотографи залагат на съвсем изчистен стил и сякаш разказват свои собствени истории.

За сумата от между два и четири хиляди щатски долара, студиата предлагат пакети, които включват различни романтични композиции с ефекти като изкуствен дъжд. В цената се включват уникален сватбен албум, самолетни билети и хотели.

Министерството на туризма в Сеул изчислява, че 2,5 милиона китайци са посетили страната през 2012 г., харчейки средно по две хиляди долара. Сватбеният бранш в Южна Корея се надява скоро да завоюва добър пазарен дял.

„Между 40 и 50 китайски двойки идват до Сеул на месец. Отделно до остров Чеджу ходят около 30 бъдещи младоженци. Въпреки растящият брой на сватбените туристи в Южна Корея, пазарът все още не е толкова голям, колкото може да бъде. Основната причина за това са визовите ограничения за китайските граждани.

/Пол Алан, Bloomberg/