Главният редактор на Daily Star бе уволнен

Публикуването на голи снимки на херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън разгневи издателите.

18.09.2012 | 12:23
Главният редактор на Daily Star бе уволнен

Главният редактор на ирландския вестник Daily Star бе уволнен заради публикуването на голите снимки на съпругата на британския принц Уилям - херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън.

Решението за уволнението на Майкъл О`Кейн е било взето на спешно съвещание от собствениците на изданието - групировките Northern and Shell и Independent News and Media.

Започнало е вътрешно разследване, чиято цел е да се изясни при какви обстоятелства са били публикувани голите снимки на Мидълтън, появили се първо във френското издание Closer. Според очевидци, председателят на борда на директорите на Northern and Shell Ричард Десмънд бил толкова бесен заради случилото се, че заплашил, че ще закрие Daily Star.

Самият О`Кейн е настоял, че Кейт Мидълтън не е по-различна от която и да е друга знаменитост, следователно нейни голи снимки могат да бъдат публикувани. "Снимките на херцогинята на Кеймбридж по голи гърди не са по-различни от тези на други знаменитости,  които имаме, като на Риана или Лейди Гага. Ако не бяхме ги публикували ние, това щяха да сторят други издания. Всичко е бизнес", отбелязва уволненият главен редактор.