Младежи чистят днес обидните думи от стените в столицата

"Да изчистим омразата" цели да превърне София в център на толерантността и културното многообразие.

16.09.2012 | 10:06
Младежи чистят днес обидните думи от стените в столицата

Младежи от различни етноси трият от стените свастики и други знаци на ненавист в кампанията "Да изчистим омразата". Тя се провежда под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и започва в 10.30 на улица "Стара планина" 14, ъгъла с улица "Дунав".

Идеята е в навечерието на Празника на София - 17 септември, младите хора да направят символично „отричане“ от символите на ненавист и обидните думи, които могат да се видят по сградите в столицата, а също така и да направят своя град по-приветливо място за живот, съобщават от Столична община.

Участниците в инициативата ще бъдат подкрепени и от Малина Едрева - председател на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие на Столичния общински съвет, представители на програмата "Европа-2012" и неправителствени организации.

Целта на проекта е и да представи София като столица на толерантността и културното многообразие, да подпомогне и да популяризира интеграцията на етническите и религиозните общности в България, да повиши чувствителността на обществото към проявите на омраза и расизъм, отбелязват още инициаторите.