Почина актьорът Майкъл Кларк Дънкан

Главният герой от „Зеленият път“ така и не се е възстановил от получен сърдечен удар.

04.09.2012 | 10:29
Почина актьорът Майкъл Кларк Дънкан

Номинираният за "Оскар" и "Златен глобус" американски актьор Майкъл Кларк Дънкан е починал снощи на 54-годишна възраст, съобщи The Hollywood Reporter.

Дънкан, известен най-вече с ролята си в екранизацията на "Зеленият път" (1999) на Стивън Кинг, е преживял сърдечен удар на 13 юли, от който така и не се е възстановил. Минути преди смъртта му до него е била неговата годеница, журналистката Омароса Сталуърт, която с бързата си реакция спасява живота му през юли.

"Той беше единственият актьор, от който хората не искаха автограф, а прегръдка", казва неговият мениджър Дан Спило. Това е трагична загуба за всеки, който го е познавал, допълва Спило.

Режисьорът на "Зеленият път" Франк Дърабонд описва Дънкан като изключително деликатен и нежен човек, както и пример за достойнство, почтеност и учтивост.

Освен в сериалът на "Фокс" The Finder и спортната драма From The Rough, както и "Зеленият път", където си партнира с Том Ханкс,  Майкъл Кларк Дънкан е имал роли във филми като "Армагедон", "Закуска за шампиони", "Град на греха" и много други.