“Ну, погоди“ става филм за възрастни

Анимацията няма да се излъчва преди 23.00 в Русия, заради моралния упадък на Вълка.

29.08.2012 | 15:02
“Ну, погоди“ става филм за възрастни

Мултипликационният филм “Ну, погоди” ще се върти по телевизията само след 23:00 часа през нощта, тъй като, според новия закон за защита на децата в Русия, влизащ в сила от 1 септември, приключенията на вълка и заека вредят на детската психика и здраве, а филмът съдържал “сцени на насилие”, съобщи руският сайт РБК.

Известната анимация е попаднала в раздела “филми за възрастни”, заради аморалното и арогантно поведение на Вълка, който “дими като комин”, обижда децата и се държи “нахално“ с жените.

"Има две възможности - или да се нарушава закона или филмът да се показва късно през нощта", коментира Татяна Цъйварева, ръководител на студиото за детски и младежки предавания към руската държавна телевизия. Тя уточни, че в момента се работи за премахване на всички детски предавания и сериали, които имат лошо влияние върху децата.

Решението беше остро коментирани в социалните мрежи ."Тогава трябва да бъде забранен и филмът "Приключенията на Том Сойер", тъй като пропагандирал идеята за скитничеството, както и продукцията  за крокодила Гена и Чебурашка - в един от филмите те се целуват, което може да се сметне за пропаганда на хомосексулизма", коментира още РБК.