Столична улица се превръща в арена на изкуствата

Третото издание на фестивала "София диша" ще се проведе на „Пиротска“ между 16.00 и 21.00 в неделя.

19.08.2012 | 10:19
Столична улица се превръща в арена на изкуствата

Столичната улица "Пиротска" ще изглежда различно на 19 август. Третото издание на фестивала "София диша" си е поставило амбициозната задача да я превърне в арена на визуалните изкуства, съобщават организаторите. Мотото на изложбата на открито този път е "Ветрове от цветове". Всеки, който иска, може да я види между 16.00 и 21.00 часа днес.

Изобразително изкуство, фотография, дизайн, скулптура ще бъдат акцент на третото издание на нашумелия фестивал. Зоната между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Стефан Стамболов" ще приюти обещаващи творци като Десислава Терзиева, която ще покаже своите творби от хартия и ще даде основни уроци на желаещите посетители.

Всеки посетител на фестивала ще може да участва в създаването на книга. Тя ще съдържа избрани от посетителите думи или изречения от любими техни книги, както и илюстрациите на инициатора-художник Калина Христова.

Посетителите ще се запознаят и с автора на новото лого на "София диша". По-любопитните ще могат да видят изчезващите архитектурни елементи от столицата, благодарение на фотографиите на Антон Найденов. Провокативните платна на Александра Рамирес също могат да бъдат видени тази неделя на "Пиротска".