Истинските професии на суперзвездите

Преди славата Брад Пит бил сутеньор, Род Стюърт – гробокопач, а Кристофър Уокън – укротител на лъвове.

31.07.2012 | 18:10
Истинските професии на суперзвездите

Докато ги гледаме да излизат от лъскави лимузини, да се изтягат по най-луксозните яхти или да носят диаманти, надвишаващи Брутния вътрешен продукт на накои държави, рядко ни хрумва, че холивудските знаменитости някога са били обикновени хора, работещи, за да свързват двата края. Ако не ви се вярва, ето доказателството: вижте как се е справял Брад Пит като пиле, Хю Джакман като клоун или Упи Голдбърг като операторка на секс телефон.

 

ГРОБАРЯТ РОД СТЮЪРТ. Едно от най-необичайните занимания в листата ни е това на певеца Род Стюърт, който, преди да завладее света с шотландския си акцент, е бил гробокопач. Според книгата „Род Стюърт: Новата биография“, той е избрал зловещата професия, за да се отърве от натрапчивия си ужас от смъртта. Като тийнейджър Стюърт решил, че начинът да пребори фобията е да се докосне отблизо до смъртта.  

ЗВЕРОУКРОТИТЕЛЯТ КРИСТОФЪР УОКЪН. Когато е бил на 15, носителят на „Оскар“ Кристофър Уокън не е губил времето си в глупави тийнейджърски занимания. Вместо това се присъединил към циркова трупа и станал дресьор на лъвове. Самият Уокън е доста скромен, когато стане въпрос за този етап от живота му. Вместо да разказва смразяващи истории, той лаконично споделя, че поверената му лъвица Шеба била възрастна и с поведение по-скоро на домашно куче.

СИЛВЕСТЪР СТАЛОУН – ЧИСТАЧ В ЗООПАРКА. Екранният Рамбо също е бил свързан с лъвовете, но макар професията му да е по-безопасна от тази на Уокън, се съмняваме, че е била по-приятна. Докато е чакал звездата си на холивудската Алея на славата, Сталоун е чистел клетките на царя на животните в зоологическа градина в Ню Йорк.

ДЖОН ХАМ В СВЕТА НА ПОРНОТО. Звездата от хитовата поредица „Момчетата от Медисън авеню“ е бил аранжор на декори за порно филми. При всеки удобен случай Хам подчертава, че става въпрос по-скоро за еротични продукции, отколкото за истинско порно, но признава, че работата му, общо взето, представлявала „местенето на мебели между потни голи хора“. Това обаче му носело по сто долара на ден - значително повече, отколкото щял да припечелва като сервитьор например.

УПИ ГОЛДБЪРГ И СЕКС ТЕЛЕФОНИТЕ. Симпатичната актриса може да се похвали с разнообразен опит преди киното. След като завършва курсове за козметичка, тя се захваща с гримиране на трупове. От този период е и най-ужасният й спомен – в първия й работен ден собственикът на погребалното бюро се престорил на мъртвец и внезапно скочил, когато го доближила. После я успокоил, че това е най-лошото, което може да й се случи по време на работа. Далеч по-тривиална е била следващата работа на Упи - като оператор на секс телефон.

КЛОУНЪТ ХЮ ДЖАКМАН. Австралиецът, обявен от списание People за най-сексапилен мъж на планетата за 2008, в миналото е припечелвал като клоун. Той се появявал на детски партита срещу скромния хонорар от 50 долара. Прозвището му било Коко, но, както сам признава, не владеел никакви магически трикове и получавал доста оплаквания от младата си публика.

ЖОНГЛЬОРЪТ ПАТРИК ДЕМПСИ. Актьорът, който зашемети дамите с ролята си на сексапилен доктор в „Анатомията на Грей“, едно време е бил жонгльор. При това доста го е бивало – на 15 се класирал втори в състезание на Международната асоциация на жонгльорите, изпреварен само от бъдещата легенда в тази област Антъни Гато, изпълнител в Cirque du Soleil.

СУТЕНЬОРЪТ БРАД ПИТ. Брад Пит явно винаги е бил обграден от жени. Но в по-младите му години това не са били Анджелина Джоли или Дженифър Анистън, а обикновени стриптизьорки. Както сам разказва, работата му е била да ги кара до различни партита, да прибира парите и после да ги връща. Брад всъщност бил доста доволен от тази работа на фона на предишната – като рекламен агент на веригата за бързо хранене „Лудото Пиле“, дегизиран като огромна кокошка.

УОРЪН БИЙТИ И МИШКИТЕ. Звездата от "Бони и Клайд" получил първата си работа на 17 години - да следи дали в коридорите на Националния театър във Вашингтон няма мишки. 

МИК ДЖАГЪР В ЛУДНИЦАТА. Много преди да се присъедини към Rolling Stones, легендарният рокаджия имал незавидното задължение да пренася багаж в английска психиатрична клиника. По това време той е учел в London School of Economics и е изкарвал скромните двайсетина лири седмично.

МАРАЯ КЕРИ – ГАРДЕРОБИЕРКА. Преди да се превърне в един от символите на съвременната поп музика, Кери е сменила редица съвсем не толкова грабващи професии. Сред тях и тази на гардеробиерка.

МЕГАН ФОКС. Актуалният секссимвол на Холивуд преди време се е подвизавала като... банан. Тя носела костюм на жълтия плод, за да привлича клиенти в магазинче за шейкове във Флорида.