Майкъл Дъглас се връща в киното

Актьорът ще изиграе ролята на застаряващ Дон Жуан в комедията Last Vegas.

18.04.2012 | 17:33
Майкъл Дъглас се връща в киното

Майкъл Дъглас ще се завърне на големия екран във филма Last Vegas – комедия за застаряващ Дон Жуан, който решава да започне сериозна връзка с жена наполовина на неговата възраст, съобщава Holywood reporter.

Проектът датира отпреди две години, но бе отложен заради заболяването на актьора от  рак на гърлото.  Въпреки че болестта беше в напредналата четвърта степен, актьорът успя да се пребори и в момента е в ремисия. 

С Las Vegas се свързват имената на още две звезди - Дъстин Хофман и Кристофър Уокън - но участието им още не е потвърдено официално.

Дъглас ще се превъплъти в образа на застаряващ женкар, който не може да се примири с възрастта си и кани няколко от най-добрите си приятели от детството да се забавляват с него в Лас Вегас. Когато обаче неочаквано се появява жена, за чието сърце двама от купонджиите са се борили в детството,  в компанията настъпва хаос.

Очаква се снимките да започнат през този септември.

Последната екранна поява на Дъглас беше в началото на 2010 във филма на Стивън Содърбърг Haywire. Преди това той се завърна към образа на спекуланта Гордън Геко (ролята, която му донесе „Оскар“ през 1987), в продължението на хитовата лента на „Уолстрийт“ - Wall Street: Money Never Sleeps, която обаче не пожъна особен успех.