Висш пилотаж в Китай

Всички самолети от авиационното шоу са произведени в Китай.

02.09.2011 | 15:12
Висш пилотаж в Китай

Три екипа по въздушна аеробика към китайските ВВС направиха демонстративно шоу в провинция Дзилин. В продължение на 67 минути, летците показаха висш пилотаж на борда на самолети, китайско производство.
Трите екипа, с имена  „Летящи криле“  „Червените орли“  и  „Първи август“  демонстрираха майсторство и показаха възможностите на китайската авиация. Всички самолети в шоуто са създадени в Китай. Летящите криле използваха популярния двуместен CJ-6, който е най –произвежданият и най-продаваният зад граница китайски самолет. Той се отличава със способността да бъде стабилен при полети с ниска скорост и на относително малка надморска височина.
„Червените орли“ пък яхнаха свръхзвукова машина, която е в употреба от 1998 г. Самолетът тежи 2.7 тона, развива скорост от 800 км в час и е максимално рентабилен – икономичен и лесен за поддръжка.
Черешката на тортата беше изпълнението на формацията „Първи август“ . Екипът е сред десетте най-добри в света. Те показаха бижуто във китайската военна авиация – изтребител от трето поколение, пуснат за първи път през 2007 г.
Атракцията стана още по-голяма, когато в небето над полигона над Чангчун се изпълни с парашути.