Къща в облаците

Английският хотел разполага с пет спални на пет етажа, но най-търсено остава таванското помещение.

23.08.2011 | 10:48
Къща в облаците



Хотел с име „Къща в облаците“ привлича туристи в Англия. Тайната на успешния бизнес се крие в необичайната височина на постройката, която се издига на 20 метра над земята. Всички стаи за лятото са резервирани отдавна, а уговорки за новогодишната нощ  се правят две години предварително. Къщата в облаците се намира в английското графство Съфолк. Първоначално построена като водна кула, сега тя е популярна туристическа дестинация за британците, които търсят бягство на една ръка разстояние.
Къщата е проектирана от отличени холандски архитекти, а цените са сравнително ниски – осем човека плащат 700 лири за четири нощувки.
„Взех решение да не повишавам цените – споделя собственикът Силвия Ле Комбер. - Помислих си, че не мога да знам какво ще се случи след една година, например, затова ги оставих на същите нива“.

Къщата разполага с пет спални на пет етажа, но най-търсено остава таванското помещение. Британците са си заслужили славата на чудаци. Така че, една сграда, която споделя техния характер, е истинско попадение, убеден е синът на собственичката.

„Изглежда всички предпочитат да ходят на почивка в страната – споделя впечатления синът на Силвия Ле Комбер – Марк. - Къщата в облаците е пълна през цялата година, а за Коледа и Нова година резервациите се правят две години по-рано. Това, че е странна, определено ни помага“.
Местните хора коментират, че в тежките икономически времена всички са доста по-разумни по отношение на разходите си. Когато става дума за почивка обаче, всеки иска нещо извън нормата.