Чадърите - най- търсената стока в Германия и Австрия

Бизнесът с традиционни летни стоки в Германия и Австрия е в застой. Сериозни печалби отчитат единствено производителите на чадъри.

19.08.2011 | 13:40
Чадърите - най- търсената стока в Германия и Австрия

Австрийски производител на чадъри видя слънчевата страна на дъждовното лято в Германия и Австрия. Защото, вместо сладолед, слънчеви очила и сандали, този сезон на мода са гумените ботуши и дъждобраните.
„В последните два месеца продажбите на чадъри са се увеличи с 23% - сподели Херман Вюрлингсдоблер – директор на фирма за чадъри. - Сега наваксваме загубите, които натрупахме през пролетта“.
Класическият чадър, какъвто го познаваме днес, е създаден през XVI век. В днешно време производството на качествени чадъри е истински занаят.
В най- голямата европейска компания, която има австрийски произход,
работят 170 служители. Най-опитният от тях е с 33 години трудов стаж и сега произвежда между 40 и 50 чадъра на ден.
„Евтините чадъри се търсят най-много – коментира Вюрлингсдоблер. -
 Ако дъждът се изсипе изненадващо, когато сте в града или на работа, сте склонни да си купите евтин чадър, защото вече имате три или четири у дома. Винаги е добре за нас, когато купувачът признае, че евтините чадъри са се счупили прекалено бързо и сега иска нещо по-скъпо, но качествено“.
Специалистите са убедени, че тайната на успеха се крие в детайлите. Например чадъри, които се превръщат в бастун или други, които чудесно се съчетават с модерните за сезона рокли, никога няма да останат незабелязани от изтънчените купувачи, независимо дали навън грее слънце или вали из ведро.