Anonymous подготвя атака срещу Facebook

В призивите до своите поддръжници от цял свят киберпиратите се обявяват в защита на личните данни.

10.08.2011 | 10:28 Редактор: Доника Ризова
Anonymous подготвя атака срещу Facebook

Хакерската група Anonymous  подготвя атака срещу Facebook. Операцията,която планира да “убие” най-популярната социална мрежа е фиксирана за 5 ноември. В призивите до своите поддръжници от цял свят киберпиратите се обявяват в защита на личните данни.
От Anonymous твърдят, че Facebook предоставя информация  на службите за сигурност. Според хакерите мрежата не може да бъде безплатна и щом нейните създатели не получават пари от потребителите, значи те продават личните им данни.
Facebook запомня всички промени, независимо от личните настройки, зададени от потребителите. Затова унищожаването на акаунта  е невъзможно и всички лични данни в даден момент могат да бъдат възстановени, твърдят хакерите.
Датата за атаката -5 ноември, не е избрана случайно. На тази дата в Лондон ще бъде отбелязана нощта на Гай Фокс, който през 17 век планирал да взриви сградата на парламента в Лондон. За терориста е заснет филм със заглавие "В като вендета" , където  Гай Фокс се появява с маска на лицето. Изображението на тази маска става символ на хакерите от групата Anonymous.